Kolmannesmatkan krouvi

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 24 May 2016 19:30
23.5.2016
Sijaintimme 15:11.2S 165:24.3W

 

Mearra on nyt ollut matkassa puoli vuotta. Reissua on ajallisesti takana noin kolmannes. Kapteeni Pekan on lähdettävä käymään kotosuomessa. Kyntötyöt ja lammasaitojen korjaus odottavat ja Pekka lentää Niuelta kuukaudeksi Suomeen. Vastuiden siirto Jukalle ja muulle miehistölle sai meidät pohtimaan, mitä kaikkea tähän puoleen vuoteen on mahtunut. Kiteytys seitsemään teemaan.

Kilpailun viehätys. Vauhdin hurmaa Atlannin ylityksessä ja hieno sijoitus ARC2015 kisassa. Omien kokemusten peilaus Magaelhasin, kapteeni Cookin ja Thor Heyerdahlin seikkailuihin näillä samoilla vesillä. (Kuva 1: Leena vauhdissa)

Kulttuuriplajays. Caribian rytmit, Columbian ja Panaman intiaanit sekä Polynesian tanssit. Helmenkalastus, käsityöt ja kankaiden kirjo. Tunaa ja banaania tuhannella tapaa. (Kuva 2: Kuna intiaanit)

Tekniset hienoudet. Panaman kanavan historia ja nykytekniikka; kotiväki seurasi reaaliajassa sulutustamme. Tonnikalan selkäevän mekanismi voittaa vesikoneen konstruktion.

Evoluutio. Galapagos saarten kaduilla löntystelevät hylkeet, punaisena pullistelevat fregattilinnut, rantahiekassa löhöävät iguaanit, kauniit sinijalka suulat ja pingviinit rantakallioilla sekä laavatunneleissa asustelevat haikalat. (Kuva 3: sinijalka suula)

Paratiisisaaret ja aava meri. Lukemattomat palmusaaret. Marques saarten jylhät rannat ja vesiputoukset. Atollien uskomaton maailma. Tyyntäkin tyynempi tyyni meri ja oikukkaat squallit. (Kuva 4: Neitsytpoukama Fatu Hivan saaressa)

Vedenalainen maailma. Sanoin kuvaamaton sinisyys. Korallien pikkukalat kaikessa väriloistossaan. Jännittävät mutta niin kiehtovat kohtaamiset haiden kanssa. Kilpikonnat ja rauskut. Korallien herkkyys ja syvänteiden massiivisuus. (Kuva 5: sinisyys)

Ihmiset ja ystävyys. Mearran miehistö ja hetket auringonlaskun aikaan veneen kannella. Yöväijyt kuutamossa milloin hiljaa taivasta ihaillen, milloin elämää pohtien. WARC fleetin monen kirjava matkaseura ja kohtaamiset autiosaarten rannoilla. Paikallisten ihmisten vieraanvaraisuus. Richie Raiatealla, Annabell ja Corina Fakarawalla sekä monet muut kohtaamiset ovat antaneet syvyyttä kokemuksillemme. (Kuva 6: extemporee bileet Richien kaupalla)

Kaiken kaikkiaan aivan mahtavaa ja tästä on hyvä jatkaa. Terveisin Mearran miehistö tähän mennessä: Leena, Jussi, Martti, Hanna, Kikka, Michel, Tero, Kikka, Anne-Maria, Sari, Leena, Kimmo, Jaakko, Jaana, Jukka ja Pekka.

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image