Mearra back in Europe!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 29 Oct 2016 18:30
29.10.2016
 
 
Sijaintimme 20:56.4S 55:16.9E
 
Eilen klo 12.32 Mearra palasi lahes kotiin, EUn turvallisiin hoiviin. Vuodesta 1642 lahtien Ranskalaiset ovat kultivoineet Reunionin saarta ja joskus 1980-luvulla emamaan mukana siita siis tuli osa Euroopan Unionia. Kylla nyt kelpaa; makselemme euroilla, puhelimien datamaksut putosivat murto-osaan aikaisemmista saarista, ruoka on erinomaista ja kaikki on kalliimpaa kuin yhdellakaan saarella tahan mennessa...
 
Viranomaismuodollisuudet sujuivat poikkeuksellisen sujuvasti, leimoja lyotiin ja suu- ja sorkkataudin pelossa Mearrakin menetti karanteenitarkastuksessa tuoreet kinkut, salaatit ja muut tuoretarpeet, joita ei merella ehditty tuhota luonnollisella tavalla. Illalla olikin sitten heti vuorossa tervetuliaismuodollisuudet ja palkintojenjako. Paikalliset kunnanisat ja turistiviranomaiset pitivat perinteiset tylsat puheet ja paalle syotiin ja juotiin hyvin EU veronmaksajien piikkiin. Palkintojenjaossa koetti sitten totuuden hetki: yollisten purjehardeleittemme ja muun lusmuilun myota Mearra kellotti 4,2 konetuntia matkalla Mauritiukselta tanne ja nain kirkkaimman pytyn monohul-luokassa pokkasi Excocet Strike niminen nopea brittivene. He todella purjehtivat upeasti ja ansaitsivat voittonsa. Mearra pokkasi hienosti hopeaa ja kakkospalkintona jaetun hienon rommipullon. Eli kaikki paattyi sittenkin hienosti Iloiset kasvot
 
Tanaan on ollut ohjelmassa perinteista after-sail puuhaa, veneen putsausta ja korjauksia. Vuokra-auto saatiin myos alle ja huomenna aikaisin suuntaammekin koko miehiston voimin Reunionin kuuluisille vuorille vaeltamaan kolmeksi paivaksi. Reitit kulkevat noin 1500 metrin korkeudessa, joten paasemme kaiketi nauttimaan raikkaasta viileasta ilmasta! Paikalliseen retkeilymajaan vuorenrinteille on varattu punkat koko joukolle. Korvatulpat siis mukaan. Todennakoisesti joudutte myos odottamaan seuraavia uutisia muutaman paivan miehiston kuntoillessa vuorilla. Muistakaa siirtaa kelloja.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!