Kotona Cocoksella

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 30 Sep 2016 13:33
30.9.2016
 
 
Sijaintimme 12:05.5S 96:53.0E
 
Aamu valkeni aurinkoisena ja aallokko oli selvästi madaltunut. Plotterin mukaan meillä ei ollut matkaa jäljellä Cocos saarille kuin muutama tunti. Ihmeellistä, miten aurinko, inhimillinen aallokko, maittava meriaamiainen ja perille tulon odotus sai meidät merikarhut hetkessä unohtamaan kolmen viimeisen vuorokauden koettelemukset. Niinpä rynnistimme viime hetken loppukiriin ja nostimme genaakkerin taivaalle. Maalilinja ylitettiin Lombokin aikaa klo 12.16, Joulusaarten aikaa klo 11.16 ja Cocoksen aikaa klo 10.46. Ilmoitimme nämä kaikki rally controlliin, kun emme enää muistaneet, minkä saaren ajassa tätä kisaa mitataan. Toinen huoli on, että ennätimmekö ajoissa ennen maalilinjan sulkeutumista. Se nimittäin sulkeutui klo 12.00 jotakin aikaa.
 
Perillä meitä odotti kaunis turkoosi atolli ja tyyni lahti Direction Islandin kupeessa. Nämä Cocos saaret muodostuvat kolmesta isommasta saaresta, tästä asumattomasta Direction saaresta, 600 hengen malesialaisyhdyskunnan asuttamasta Home saaresta, jossa vaaditaan tiukkaa kulttuurin mukaista pukukoodia ja länsimaisesta 120 asukkaan asuttamasta West saaresta ja 27 pikkuriikkisestä saaripahasesta. Ei siis muuta kuin ankkuri veteen ja nauttimaan tästä paratiisista! Mitä vielä, ensin työ, sitten huvi. Kapteenin hytti oli
saanut aika moista hittiä matkalla ja siivous alkoi sieltä. Noora otti rohkeasti härkää sarvista ja eipä aikaakaan kun siellä oli lähes ruusun tuoksuista.  Kaiken kaikkiaan Mearra oli aika moinen ilmestys tässä trooppisessa paratiisissa, kun ripustimme märät Mustot, pelastusliivit, patjat ja lakanat kannelle kuivumaan.
 
Nyt on aika rauhoittua sun set drinksuille ja valmistella illallista. Leena ohjaa, Kimmo kokkaa ja Jukka tekee jälkiruokaa. Tiedossa on keittiön tervehdyksenä juustoja viikunahillolla, sitten Intian valtameren kunniaksi Intialaista paner kormaa riisipedillä ja jälkiruokasi Mearran mukailtu tarte tatin. Auringon lasku on aivan upea ja se luo mitä romanttisimman taustan illallishetkellemme.
 
Koettelemusten jälkeen Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image