Matkaesitteet revittiin taas

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 20 Sep 2016 12:22
20.9.2016
 
 
Sijaintimme 10:24.6S 109:38.9E
 
Varhain aamulla uudelle Agulhasin Valloittajat miehistölle paljastui, että kaikki mainosesitteen hehkutukset etelän ihanista ilmoista eivät pidäkään kutiansa.
Kello kuusi aamulla alkoi trooppinen eli erittäin runsas ja märkä vesisade, jota kesti eri muodoissaan koko päivän.  Koska kaikki veneen luukut ja räppänät on tällaisella sateella pakko sulkea niin veneen sisällä oli pian yhtä kosteaa kuin ulkona. Ja paljon kuumempaa.
 
Myös tuulet olivat ihan muuta kuin luvattua sorttia. Kivan pasaatin sijaan tuuli pyöri ihan kaikkiin suuntiin. Aamupäivällä koitettiin purjehtimista sekavassa tuulessa ja isossa mainingissa spinaakkerilla, sillä seurauksella, että siihen saatiin kunnon palkeenkieli. Toivotaan, että Joulusaarelta löytyy purjemaakari...  Aamupäivän sadepilvet tyytyivät sotkemaan vain tuulen suunnan, mutta puolelta päivin löytyi kunnon mörssäri: tuuli nousi alle minuutissa kuudesta 19:ään m/s.  Mearra broachasi ja tavaraa lensi veneessä vaakatasossa. Onneksi spinnu oli jo otettu repeämän takia alas, koska se olisi mennyt tuossa kelissä ihan päreiksi. Nyt vahingoksi jäi vain Windex, joka lensi maston nokasta taivaan tuuliin.
 
Nyt illan hämärtyessä sateet ovat ohi ja tuuli on tyyntynyt ja kääntynyt vastaiseksi. Moottorilla mennään ja valmistaudutaan illan herkkuillalliseen, jonka Pekan pitäisi vuorollaan loihtia.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin sateista huolimatta!

JPEG image

JPEG image