Malja Wapulle!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 1 May 2017 00:36
30.4.2017
 
SIjainti 30:05.7N 64:15.7W
 
Viides päivä merillä lähti hyvin käyntiin hyvin rauhallisissa tunnelmissa. Yöllä tuuli oli moinannut ja aamulla matkamme kohti Bermudaa kävi lähinnä Volvo pentan voimin. Tonnikalan metsästys jatkui tänäänkin, mutta heikoin tuloksin. Tunan sijasta törmäsimme Portugalin sotalaivastoon, ja turhautunut miehistö päätti päivän pläkässä napata yhden näistä varsin myrkyllisistä sotalaivoista catch of the daynä. Tämän jälkeen alkoi tapahtua: ei tuulen suhteen, mutta virta meidän harmiksemme kääntyi vastaiseksi ja matka-aikaa tuli useita tunteja lisää. Positiivisena yllätyksenä näimme useita valaita, joita yritimme salakavalasti Mearralla lähestyä, mutta meidät huomattuaan valaat palasivat pinnanalaiseen valtakuntaansa.
 
Päivä 30.4 eli Vappu aatto on kaikille miehistön ja päällystön jäsenille hyvin tärkeä päivä. Aaton kunniaksi Pekka valmisteli juhla-ateriaa lihapullia, perunoita ja muusia miehistölle peräti kolmen ja puolen tunnin verran. Tämä kolmen ruokalajin illallinen aloitettiin alkumaljalla Polyteknikkojen kuoron pauhatessa kaiuttimissa taustalla. Tämän jälkeen nautiskelimme lihapullista viinin kera. Illallinen huipentui suklaalevyyn ja auringonlaskuun täysin pilvettömältä taivaalta.
Toivoitamme hyvää Vappua kaikille Suomeen ja toivottavasti edes osa auringon lämmöstä eksyy lämmittämään Tähtitorninmäkeä.
 
Mearralla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image