Kalantuoksua ja gurmeeta!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 10 Jan 2017 16:45
10.1.2017
Sijaintimme 27:16.3S 10:08.5E
 
Uudella miehistöllä nyt jo lähes 600 mailia vyöllään, merijalat ovat löytyneet koko joukolta ja tunnelma on selvästi nousussa.  Onhan aavaa merta meidän ja Napoleonin haudan välissä enää noin seitsemän vuorokautta.
 
Aluksen perinteiset harrastukset, kalastus ja gourmet-kokkailu ovat sitoneet miehistön pauloihinsa!  Eilen illalla Turi, siis mies joka väittää ettei ole koskaan tehnyt ruokaa keittiössä, eikä missään muuallakaan, loihti miehistölle fantastisen strutsi-pastan. Etelä-afrikkalainen suuri karvainen lintu siis jalossa muodossa, muusattuna tomaattikastikkeen ja chilikimaran kera. Jussi-sommelier oli valinnut riista-pastaan erinomaisesti sopivan Pinotage-viinin, jolla makunautinto vietiin Michelin-luokkaan. Hyvä Turi!
 
Kovia kokeneen Penn-kelamme jarru soi jo eilen lämmittely mielessä ja Turi veti kannelle valtaisan örkin, jota arvuuteltiin tonnikalan ja makrillin risteytykseksi. Makuhavaintoihin asti ei päästy, koska lahtausosasto (lue: Jukka) tunaroi ja pään irroituksen jälkeen jo filerointipöydälle asti pääsyt uusi tuttavuus solahti takaisin mereen. Catch and release tekniikkaa kaiketi... No, tänään oli Jussin vuoro nostaa aito blue fin tuna onnistuneesti kannelle! Kalan koko ei ollut veret seisauttava, mutta kalamiehen hymy kylläkin, ensimmäinen Tuna, jee!  Timo päästi toisen kokkipersoonansa valloilleen ja lounaaksi nautittiin jumalaista tuna cevitseä höystettynä tuoreella korianterilla, chilillä ja mangolla. Palan painikkeeksi nautittiin reissun ensimmäiset kylmät oluet, jotka kapteeni oli voittanut itselleen aiemmin päivällä mailiveikkauskisassa, mutta uhrautui jakamaan six-packin miehistön kanssa, jaloa.
 
Purjehduksellisesti päivä oli melko peruskauraa, 171 mailia vuorokaudessa, 9-13 metriä sekunnissa sivumyötäistä. Totuttelumielessä varustuksena peruspurjeet, kakkosreivi isossa. Nyt kun vanha rouva Mearra on saatu lämmitettyä, huomenna onkin mahdollisesti luvassa hänelle jo kovempaa kyytiä genaakkeri- ja spinnuharjoitusten muodossa, stay tuned.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image