Kohti koiran muotoista saarta

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 21 Sep 2016 09:58
21.9.2016
 
 
Sijaintimme 10:30.9S 106:39.8E
 
Tiistai on ollut jälleen yksi normipäivä täällä jossain Jaavan eteläpuolella. Pasaatituulet ovat puhaltaneet tasaisesti ja pitäneet Mearran hyvässä vauhdissa. Olemme edelleen WARC -fliitin kärjessä, ensimmäisenä köliveneenä, mikä tarkoittaa vähintäänkin sitä että Joulusaarilla pääsemme ensimmäisenä valitsemaan poijupaikan.
 
Eilen alkaneet trooppiset sateet jatkuivat aamupäivällä. Olemme kuitenkin melko hyvin onnistuneet ennustamaan kehittyvät saderintamat tutkakuvista ja kiertämään sadepilviä, vaikka muutama rankempi sadekuuro onkin osunut kohdalle.
 
Ravintopuolelta mainittakoon, että olemme saaneet nauttia peräkkäin kaksi Pekun Jytä-Herkkua: eilen illalla liha-jytää perunoiden kera ja tänään lounaaksi finger-foodien aatelista eli Jytä-tonnikalawrapeja. Wrapit kruunasi kylmä olut. 
 
Päivän mittaan on ollut myös joitakin muita ilmahavaintoja. Australian merivalvontalentokone kävi tervehtimässä meitä ja lisäksi olemme bonganneet erinäisen määrän taitavia ‘sininokkaboobeja’. Tonnikalaa tai muutakaan tuoretta meren herkkua emme sen sijaan ole saaneet koukkuun ja miehistö onkin alkanut osoittaa hermostumisen merkkejä kun purjehdus ei kaikilta osin vastaakaan sitä mitä esitteissä on annettu ymmärtää. Mielenilmauksena on soitettu Sannin biisejä.
 
Matkaa on edelleen runsaat 60 mailia tuolle koiran muotoiselle Joulusaarelle. Eilinen saariaiheinen tietovisamme koskikin Joulusaarta. Moni tuntee saaren ehkä Brittien 50-60 luvulla tekemistä ydinkokeista, tai miljoonista punaisista ravuista jotka kuin synkronoidusti lähtevät yhtaikaa kutemaan saaren rannoille. Saaren erikoisuuksiin kuuluu myös se, ettei sillä ole lainkaan alkuperäisväestöä, vaan asukkaista valtaosa on alun perin kiinalaisia. Ei siis liene ihme että 2000 hengen saarella puhutaan kuutta kiinan murretta, indonesiaa, japania ja useita muita kieliä.
 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!