Takaisin satamaan

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 26 Apr 2017 00:58
 
Sijainti 17:03.9N 61:53.1W
 
Maanantaina aamulla köysien irrotuksen jälkeen ajettiin löpölaituriin, jonka kautta satamasta ulos johtavaan kanavaan. Tässä vaiheessa Jukka nosteli vanttiruuvien suojana olevia alumiiniputkia. Tämän jälkeen kajahti toteamus “takaisin satamaan”. Paaran alavantista oli 5 säiettä poikki eli merelle ei ollut mitään asiaa. Mearra peruutettiin samaan laituripaikkaan, josta juuri oli lähdetty. Lounaalla tutun italialaisen baarissa googletettiin Seldenin sivuilta kuvia miten alavantti oikein saadaan irrotettua. Mearran mastossa tämä tarkoitti sitä, että koko riki oli löysättävä, saalinkin tapit irroitettava ja saalingit käytännössä irroitettava kokonaan, jotta alavantti saatiin pujotettua irti. Aika haastava operaatio puosuntuolissa keikkuen, mutta homma kuitenkin onnistui ja masto pysyi myös pystyssä.
 
Päällystö oli soitellut paikalliseen rikipajaan Falmouthiin. Antiqualla on juuri loppunut klassisten veneiden regatta ja Antiqua Race Week on juuri alkamassa. Kaikki rikaajat ja pajat ovat siis todella täystyöllistetty. Heti kun rikkinäinen vantti oli irti kippari lähti sen kanssa taksilla Falmouthiin. Päätettiin samoin tein tilata myös styyran puolelle uusi alavantti.  Pajalla ei varsinaisesti luvattu mitään, mutta oltiin kovin ymmärtäväisiä meidän aikataulupaineesta. Ilta vietettiin rantabaarissa erinäisiä juomia nauttien.
 
Aamulla kippari soitteli heti kahdeksalta olisiko mitään aikataulua koska uudet staagit valmistuvat. Pajalta sanottiin, että soittakaa uudelleen puolen päivän maissa. Kahdeltatoista saatiin hyviä uutisia ja uudet staagit olivat valmistuneet. Tätä ennen lounaalla Pekka oli huomannut, että veneen luottokortti oli kadonnut lompakosta. Mutta eipä hätää se löytyi eilisen taksikuskin hoteista. Matkalla Falmouthiin taksista puhkesi tietenkin vielä rengas. Pienen tunkkien kanssa sähläämisen kanssa vanttienhakumatka pääsi kuitenkin jatkumaan.
 
Veneellä uudet vantit saatiin mastoapinoiden toimesta nopeasti paikoilleen. Rikin kireydestä esitettiin mielipiteitä koko porukan voimin. Lopulta päävantit olivat niin kireällä kuin käsityökaluilla saatiin ja masto silmämääräisesti tikkusuora. Mearra on nyt siis nyt taas valmis Atlantille. Lähtö huomenna aamulla heti kun laituripaikka on saatu maksettua.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image