Vihdoin hieman viilenee

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 30 Apr 2017 00:01
29.4.2017
 
Sijainti 27:21.2N 63:46.7W
 
Neljäs päivä välillä Antigua Bermuda ja kolmas kalalaji ruokalistalla. Tällä kertaa tosin purkkitonnikalaa Saken herkullisten lounas tonnikala tortillojen muodossa. Tonnikalaa on toki yritetty myös saada merestä, mutta tänään on saaliiksi tullut vain Sargasso levää.
 
Aamulla Pekka korjasi Hattiwatin potkurin, joka oli eilen liiasta Sargasso levästä hajonnut. Nyt saadaan siis taas sähköä generoitua veneen kulkiessa tuulivoimalla. Eilen korjattu vesi kone ilmoitti tänään, ettei pysty tekemään makeaa vettä. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen sillä vesikoneen tuottamaa hieman suolaista vettä voidaan käyttää talousvetenä tiskaamiseen ja peseytymiseen. Saa nähdä löytyykö Bermudalta osia vesikoneen huoltamiseen.
 
Meriveden lämpötila on nyt 25,6 astetta ja ilman lämpötila alkaa vihdoin olla optimaalinen tropiikin lämpötiloihin tottumattomalle vaihtomiehistölle. Erityisesti Kimmo iloitsee lämpötilan laskusta. Yövahdissa tarvitaan jo vähintään tuulenpitävää takkia ja housuja, joten yöllä punkassa nukkuminenkaan ei enää ole niin hikistä puuhaa.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.