Taydellinen purjehduspaiva ja pienta hardelia...

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 7 Mar 2016 17:44
Sijaintimme 06:12.3S 102:27.4W
 
Parin vahan maremman ja kuoppaisemman yon jalkeen viime yo oli kaikkien mieleen. Tasaista menoa sivumyotaisessa eika yhtaan sadekuuroa. Miehisto nukkui hyvin ja paivalla mukava meno jatkui. Genaakkeri ylos ja marssivauhti 8:aan solmuun.
 
Eilen paattyivat Mearran Ayriasviikot ja parhaan ayriasaterian palkinto ja kunniakirja meni Amsin erinomaiselle “Caribbean-Chili-Langostine” lle. Palkintona kuusi tolkkia Galapagosilaista keskiolutta, jonka Amsi ystavallisesti jakoi miehiston kesken.  Koska jaakaappi on nyt taynna tuoretta tonnikalaa niin ayriasviikon jalkeen illalliseksi syotiin sashimia ja tonnikalapihveja. Tonnikalaa oli samoin lounaaksi ja viela kerran tana iltana ja... Merellinen riistaviikko on siis alkanut.
 
Aurinkoisen ja poutaisen paivan innoittamana miehisto aloitti kampanjan hyttien ja erityisesti keulahytin hajuhaittojen vahentamiseksi. Kaikki petivaatteet roudattiin kannelle kuivumaan. Aurinko kuulemma hajottaa ihmisesta erittyneet pahanhajuiset entsyymit!  Toinen merkittava tyoponnistus oli veneen kaikkien kellojen siirto tunti taaksepain. Ollaan taas tultu sen verran lanteen.
 
Kotilaisen Timo lahetti juuri Vietnamista asti tuoreen saatiedotuksen ja analyysin.  Pohjoiseen on syntymassa matalapaine ja heikon tuulen alue. Keulaa kaannettiin heti 20 astetta etelaan.
 
Paivan yleisokysymys:  lentokalojen ohella Mearran kannelta loytyy paivittain n. 10cm mittaisia mustekaloja. Milla mekanismilla ne paatyvat kannelle? Oikein vastanneiden kesken arvotaan tuttu palkinto.
 
Juuri dinnerin lopetushetkilla saatiin vihdoin tahankin paivaan aksoonia; keulapurjeen topin kiinnitys paatti sanoa itsensa irti, murtunut sakkeli siis ja huiskis, komean kokoinen genua oli meressa alaliikkin kiinnitys varassa. Pienella oisella koko miehiston hikijumpalla purje kannelle ja varafallilla takaisin ylos ja matka jatkuu.
 
Mearralla edelleen kaikki hyvin.
 
 
And same in english.

JPEG image

JPEG image

JPEG image