Sushilounas lykkaantyi

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 10 Jan 2016 16:52
Sunnuntai 10.1 klo 12.00
Sijaintimme N 13:29 W 63:22
 
Hyvaa huomenta ja terveisia ulapalta.
Aamu valkeni aurinkoisena ja miehisto on juuri nauttinut maittavan meriaamiaisen. Yolla oli pienta ongelmaa lattapussin kanssa joka repisi. Sen seurauksena alin latta irtosi ja jai roikkumaan ikavan  nakoisesti. Ei auttanut muu kuin ottaa isopurje alas ja laittaa moottori kayntiin. Aamulla Jukka tarttui neulaan ja lankaan ja homma saatiin korjattua.
 
Pidimme aamulla miehistopalaverin, jossa paatimme etta tasta eteenpain raportoimme Mearra Nieidan kuulumisista blogissamme aina aamupalan jalkeen. Suomen aikaa siis iltapaivasta. Tahan on kaksi syyta. Tyoaikana ihmisilla on parhaiten aikaa keskittya lukemaan kuulumisiamme. Toinen syy on se, etta kun raportoimme illallisen jalkeen, on kello Suomessa silloin jo n 2 yolla. Saamamme palautteen mukaan monet pitivat hankalana valvoa niin myohaan, varsinkin arkipaivina.
 
Tahan loppuun muutama poiminto arjen juoksusta veneella. Yolla kalastushommat meni sikali pieleen kun siimat meni pahasti solmuun ja se havaittiin vasta aamulla. Nain ollen tonnikalasushi- lounas siirtyi huomiseen. Aamupaivalla  meilla oli miehiston yhteiset, Jukan vetamat, komentosulkeiset, joissa harjoiteltiin kuka tekee mita eri komentojen mukaisesti. Muuten ohjelmaan kuuluu mm siivoustehtavat (Hanna) lounaan teko (Pekka), illallinen (Tero) nyrkkipyykkia pesivat Micke ja Kicka, kalastusta seka lepoa joko lukien tai nukkuen. Lammita taalla on, sisalampotila 30.5 joten taalla kylla hikoillaan.
Kapteeni kaskysta nostimme spinnun n klo 11, joten nyt etenemme hyvaa vauhtia, 7-8 solmua.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin, joten paatamme raportimme tahan.
 
Sunday 10.1 klo 12.00
Position N 13:29 W 63:22
 
Good morning from somewhere out here.
We have spent our first night onboard watching stars, getting some rain, and having a variety of wind conditions, but nothing too challenging. We had to take down the gennaker due some squal sightings and almost lost a 15 ft batten from the mainsail. We saw some flying fish and actually had one small one touch down in the cockpit. After breakfast we hade a crew briefing which covered the hoisting, trimming and sailing our gigantic spinnaker, which currently is pushing us at a nice 7+ knots. Our fishing gear got tangled in the early morning hours so no sushi yet!
There is no Sunday onboard! We have seen laundry service take place, the cleaning service will hit after lunch (which the Captain is preparing) and we have crew steering, trimming sails etc at all times  – this is a 24/7 game!!
All well on the Mearra Nieida, with a hot afternoon and night ahead. Over and out.

JPEG image