Viimeistä päivää

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 4 Feb 2017 14:30
5.2.2017
Sijainti 13:11.1S, 36:10.5W
 
Brasiliaan on enää 145 mailia. Tuuli on taas elpynyt ja puhaltaa spinaakkeriin leppoisasti 7 m/s. Tällä menolla ollaan perillä huomenna aamupäivällä.
Matkaa Saint Helenalta Salvadoriin on 1900 mailia. Selvitämme sen 12 vuorokaudessa.
 
Jääkaapin pohja näkyy jo ja viinikaapissa kolisee enää muutama punaviinipullo. Alunperinkin niukat olutvarannot on melkein juotu: jäljellä on enää yhdet landauskaljat.
Miehistö on syönyt ja nukkunut hyvin ja pysynyt terveenä; veneen apteekista ei ole haettu kuin muutama Imodium- ja Buranapilleri.  Tuulet on olleet myötäisiä ja leppoisia -  niinpä on pelattu ennätysmäärin korttia, luettu lukuisia kirjoja ja pidetty tietokilpailuja mitä moninaisimmista aiheista.
 
Matkalla on nähty lähinnä merta, merta ja merta.  Puolimatkassa havaittiin pari Cape Townin reitillä kulkevaa laivaa ja viime päivinä muutamia rannikkoa pitkin kulkevia rahtilaivoja matkalla Cap Hornin kautta Chileen.  Lentokaloja näkyy koko ajan. Useampi rohkea yksilö on lentänyt sotkemaan Mearran istumalaatikkoa ja yksi jopa sisälle asti.  Muuten mereneläviä on ollut niukasti, mutta tänä aamuna meitä piristi usean sadan delfiinin parvi, joka ui kalaparven perässä Mearran editse.  Eilen nähtiin myös pari Portugalin sotalaivaa (joka on siis myrkyllinen ilmapurjeen varassa kelluva meduusa, eikä siirtomaa-aikainen sota-alus).
 
Huomenna kaikki muuttuu, kun tästä rauhallisesta ja melkein uneliaasta tunnelmasta, hypätään Salvadorin tulisiin samboihin. Näin meille on kerrottu.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image