Toi Motu, Noi Naiset

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 10 May 2016 05:36
9.5.2016
Sijaintimme 16:30.7S 151:46.2W
 
Tarkkaavaisimmat lukijamme ehtivätkin jo kysyä miten Tahiti Pearl Regatta meni. Ruotsalaisten Erikin ja Pian kipparoima Spirit V Baltic 56, jossa suomalaisvahvistuksina Jaana ja Jukka sekä eteläafrikkalainen Jose veivät ylivoimaisesti Cruising luokan voiton 14 veneen fleetistä. Regattahan kesti kolme päivää ja kisat etenivät Ranskan Polynesian saarelta toiselle; Tahaalta Bora Boralle, sieltä takaisin Tahaalle ja kolmantena päivänä Tahaan ympäri.
 
Meidän toinen päivä Bora Boralla käynnistyi taas ennen kello seitsemää kahvilla ja tukevalla kaurapuurolla. Kippari ja puosu lähtivät tutkimaan kyliä ja hoitamaan asioita. Puosu oli menossa ennakkoon selvittämänsä paikallisen osteopaatin käsittelyyn. Kaikkien pieneksi hämmästykseksi Jaana tulikin takaisin uudessa kampauksessa (ja osteopaatista ei puhuttu enää mitään). Noh, näinhän voi joskus käydä.
 
Snorklaus oli nyt sitä ehdotonta A-luokkaa; tätä olimme tilanneet ja sitä saatiin koko rahan edestä. Viiden hengen iskuryhmä hurautti jollalla kohti Toi Motun valkoista rantaviivaa. Sinisenturkoosin pinnan alla näkyi uskomaton valikoima värikkäitä kaloja, pieniä ja vähän isompia, korallien värit loistivat - mistä tuo hohtava liilakin tuli - kun aurinko tuli esiin aamun pilvien hajaannuttua. Huuto “rauskuja!” ja kaikki maskit kerääntyivät niemen kärkeen rantaveteen ihastelemaan kolmen majesteettisen rauskun liitelyä. Nyt tärkeä lukijakysymys, mikä on kuvassa näkyvä rauskulaji? Kaikki vastaukset tervetulleita osoitteeseen mearra {DOT} nieida {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com. Uusille seuraajillemme tiedoksi, että viestit tulevat satelliitin yli ja niihin saa laittaa vain tekstiä, ei kuvia, ei symboleita, ei hymiöitä.
 
Iltapäivällä kokoonnuimme pitkälle herkulliselle lounaalle MaiKai Marina Yacht Clubille (Lonely Planetin mukaan Coolgest Hang Out in Bora Bora) . Wifi tuli taas hyvään käyttöön ja aika monta nettipuhelua onnistui lastemmekin kanssa – suukot ja halaukset kaikille tärkeille ihmisille!
 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image