Moottoriveneilyä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 15 May 2017 20:02
Sijainti 36:50.4N 44:15.2W
 
Usean päivän reippaan puhalluksen jälkeen tuuli tyyntyi kokonaan maanantai-aamuna.  Volvo pantiin hyrisemään ja vesikone töihin. Alkumatkasta heikko tuuli oli vitsaus; nyt kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä rauhalliseen vaihteluun.  Petivaatteet nostettiin kannelle tuulettumaan ja loputkin märät purjehduskamppeet pääsivät kuivumaan.  Ilma on nyt aurinkoista, mutta viileää; meriveden lämpötila on jo alle 20c.
 
Juuri kun elämä alkoi tuntua sopivan auvoisalta, septin haiseva henki puuttui peliin.  Mikko yritti tyhjentää aivan täyttä septitankkia, mutta huomasi pian, että imuletku on tukossa.  Tästä seurasi tuttu, sottainen ja pahanhajuinen harjoitus. Vessan alakaappi piti purkaa ja pumppu irrottaa.  Sitten tökimme pitkällä vaijerilla imuletkun auki.  Letkuista pursuava lopputuote päätyi pääosin ämpäriin ja loput pilssiin...  Joten sitten siivottiin.  Hommaan meni vain noin tunti ja työn sankarit; Jari ja Pekka saivat palkkioksi gastien ammattiliiton ehtojen mukaiset oluet erityisen paskaisesta työstä.
 
Pikaisen pesun jälkeen Jari jatkoi urotekoja ja valmisti meille terveellisen lounaan:  lämpimiä kasviksia ja pestokanaa.  Lounas tarjottiin pitkästä aikaa aurinkoisessa sitloorassa. Ihailimme taas delfiinejä, joita on näkynyt runsaasti joka päivä.  Mutta tänään saimme isompaa seuraa: keulan edestä nousi toistakymmentä metriä pitkä valas, joka pärskäytti ilmaan kunnon vesisuihkun ja jatkoi sitten sukellustaan.
 
Yleisökysymys:  1. Melkein kaikki delfiiniparvet tulevat hyppimään veneen keula-aaltoon – ilmeisesti leikkimään?  2. Onko kukaan lukijoistamme törmännyt dokumentoituun tarinaan, jossa delfiinit olisivat auttaneet ihmistä vaaratilanteessa?  Tällä kertaa blogin toimitus ei tiedä oikeita vastauksia! Kaikki osallistuneet palkitaan tutulla kaavalla.
 
Moottorimarssia jatkuu huomisaamuun ja sitten päästään toivottavasti taas purjehtimaan.
 
Mearralla kaikki hyvin!

JPEG image