Port Vila porttina Australiaan

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 19 Jul 2016 10:47
18.7.2016
Sijaintimme 17:44.6S 168:18.8E
 
Jatimme eilen aamuyosta hyvastit Vanuatun vahemman kehittyneille saarille ja suuntasimme Mearran keulan kohti Port Vilaa, Efaten paakaupunkiin. Pekka ja Jukka nostivat ankkurin aamu neljalta muun miehiston jatkaessa uniaan. Vauhdikas, ajoittain jopa 16 m/s puhaltanut sivutuuli, toi meidat Eromangasta Port Vilaan vajaassa kymmenessa tunnissa. Maininki tuli eri suunnasta tuulen kanssa ja keinutus oli sen mukaista.
 
Maanantai aamun aamulenkki, torikierros ja auringon laskun visiitti kavabaariin uuvutti miehiston. Kymmenen jalkeen alkoi huomiseen sukellusretkeen valmistautuva miehisto hakeutua unten maille. Kava on muuten aika kummallista ainetta. Savivellin varista, maistuu kummalliselle juurelle ja puuduttaa kielen ja huulet. Annoskoot maaritellaan 50 sentin jaolla. Voit tilata esimerkiksi 100 sentin annoksen, joka on kaksi kauhallista muovisaavista kuppiin tarjottuna. Kuppi tulee kumota kertaheitolla ja sitten odotellaan rentouttavaa vaikutusta. Taas on miehisto yhta kulttuurikokemusta rikkaampi.

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image