Pikaraportti Galapagokselta

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 20 Feb 2016 17:52
Lauantain 21.2.2016
Sijaintimme sama kun eilen
 
Tervehdys taalta kaukaa. Nyt tulee tallainen pikaraportti Galapagos-saarilta
Taalla tilannehan on se, etta meita on tassa Baquerizon kylan edustalla olevassa poukamassa reilut 30 World ARC purjevenetta melkoisen lahekkain. Satama-altaassa pyorii 24/7 venetakseja jotka yhdella taalalla heittavat veneelta maihin ja toisella taalalla takaisin. Varsin nappara systeemi. Taalla siis Mearra Nieida kelluu muiden venekavereiden kanssa oikein mukavasti ja turvallisesti.
Meilla Jaana on ollut ahkera retkien suunnittelija ja buukkaaja. Eilen ja tanaan meilla oli jarjestetyt hienot retket. Huomenna olemme omatoimisia silla huomenna illalla lahdemme taas merelle ja kohti Isabela saarta, joka sijaitsee lantisella Galapagoksella. Sinne on noin 12 tunnin purjehdus. Ja Jaana on jo buukannut meille retket Isabella- saarelle tiistaiksi ja keskiviikoksi. Mutta emme viela paljasta mita aiomme silloin tehda.
Mearra Nieidan veneen miehistossa on tapahtunut jo muutoksia. Konsuli Wendell puolisoineen jatti eilen Mearra Nieidan haikein mielin. He siirtyivat omaan Galapagos-saari ohjelmaansa, silla heidan poikansa Sebastian (s –91)  saapui tanne tanaan. Illalla kuitenkin menemme kaikki yhdessa syomaan, joten viralliset jaahyvaiset jatamme vasta tana iltana rakkaille purjehduskumppaneille Kickalle ja Mickelle..
Myos Jaana, Jukka ja Hanna ovat hotellissa yota viela huomiseen. Laivalla vahtia pitavat Pekka ja Tero.  Kahteen mieheen on aika pitkat yovahtivuorot. Merimieshuumoria.
Tanaan lahdimme jo heti aamu kahdeksalta snorklaus- retkelle. Pari kolme kohdetta kaytiin lapi, viimeisena Kicker Rock joka on taalla se The Sukelluskohde. Paivan aikana havaitsimme rauskuja, isoja kilpikonnia, varikkaita kaloja ja rannoilla iguaaneja, pelikaaneja ja muita hauskoja lintuja.
Ja viela pari pienta hauskaa nyanssia. Eilen illalla kun Pekka ja Tero siina puoli kymmenen aikaan tulivat iltalomilta venetaksilla Mearra Nieidalle, niin sattui hauska episodi. Tero haki jaakaapista viela lasilliset viinia ja Pekka meni piipahtamaan hytissaan. Tero ei ollut jaakaapilla kun vajaan minuutin ja sitten nousi takakannelle, niin eikos siina sitlooran paassa penkilla rohnottanyt  sellainen iso hylkeenrotkale. Aika ihmenaky. Ei muuta kun huutoa ja mekastusta niin kohta kuului melkoinen molskahdus kun heppu pyoraytti itsensa takaisin mereen. Sitten rakennettiin kaikkien aikojen hyljemuuri fendareista Mearra takakannelle. Kun  paivalla tulimme Kicker Rock- retkelta, niin emmekos rannalla tormanneet naapuriveneen kippariin, joka kertoi etta Mearran kannella on paivaa viettanyt pari hyljetta aurinkoa ottaen. Siistia. Tai itse asiassa ei lainkaan siistia.
Nyt tayttyy lopettaa tama raporttimme taalta tahan, silla on jo hiukan kiire ehtia rantaan illalliselle. Sita ennen pitaa kayda meressa pesulla ja laittaa paalle puhtaat paidat.
Meilla taalla Mearra Nieidalla siis kaikki oikein hyvin.

JPEG image

JPEG image

JPEG image