Ensimmainen vuorokausi takana 26:51.8N 18:37.4W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 23 Nov 2015 17:08
Vauhdikas startti ja ensimmainen vuorokausi takana!  Startti oli varsin nayttava kun 200 venetta ryntaili viivalla tuulen ollessa oleellisesti kovempi kuin ennusteessa. Lahdon jalkeen keli koveni entisestaan, illan suussa tuulta oli keskimaarin 17 m/s ja puuskissa parhaimmillaan 22 m/s, siis kotoinen myrskyraja ylitettiin. Aallot nousi parhaimmillaan noin 4 metrisiksi, ja kyllapa niilla kelpasi surffailla!! Mearran uuudet huiput on nyt kasittamattoman kova 17.1 solmua!! ja tama siis saavutettiin nenaliina purjehduksella; isossa kakkos-reivi ja genuasta ulkona noin puolet ! Yolla sama humppa jatkui, joten ensimmaiset paivan adrenaliineilla ja nailla keleilla ei liikaa nukuttu. tanaan puolen paivan aikaa reivit voitiin ottaa pois, tuulta noin 10-15 m/s NE. aallot kuitenkin niin korkeat, etta spinnu on viela pidetty pussissa, vaikka kisajaostolla hieman sormet syyhyaa... Maltti on kuitenkin valttia parin ekan paivan aikana kun miehistokin on viela hieman harmaa; marginaalista ylen antia havaittu.
Lokiin kertyi kunnioitettavat 200 mailia matkaa, ei paha alku.
 
Noin klo 12 aallot laski noin 3 metriin, joten paastiin asiaan, kalastukseen!! Ja heti vartin vedon jalkeen iski ensimmainen Dorado kesken aaltosurffailun, pienta hardelia ja kalakin paasi lopulta karkuun, nyyh.  Miehisto ei lamaantunut, vaan pikaisesti laitettiin uutta Rapala orkkia vetoon ja 30 min kuluttua iski todellinen kampe torsk, noin 15 kiloinen Dorado!!  Valtavan 20 min taistelun jalkeen kala saatiin istumalaatikkoon, voi sita riemua!
Iskukoukun reiasta purskui verta kalan hyppiessa ja koko loora kuorrutettiin punaiseksi. Lopulta saimme kaadettua vodka kiduksiin ja otus rauhoittui, vahan viela vinssikammella luunappia ja filerontivalmius saavutettiin. Illan dinnerin fileet on nyt jaakaapissa ja parhaat palat lime tuorekypsytyksessa. we will have a feast! 
Ilta alkaa hamartya ja tapahtumarikkaan paivan jalkeen saattaa uni maistua. Over and out.
 
Exec summary in English:
First 24 hours behind in lively weather conditions, winds upto 45 knots in gusts, waves upto 4-5 m. Real surfing conditions for a speedy boat like Mearra. ne speed record now set at amazing 17.1 knots!  well done Thunderbirds. we finally clocked 200 nm in  first 24h,which is a good start with main sail in 2nd reefing and no spinaker!
 
Fishing started also under lucky stars: fillets of a 15 kg Dorado (Mahi Mahi) are now in the fridge and a BIG dinner is coming up! what a fight!!
 
Calmer night also coming up; good, grey crew needs some sleep.
 
Tomorrow is an other day...
 

JPEG image

JPEG image