Final preparations on the way in Las Palmas / Vähä n päivii Palmasissa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 19 Nov 2015 18:45
Palmasin satamassa kierrokset nousevat kun noin 200 venettä hoitelee viimeisiä lastauksia ja korjauksia. Paikallisen lihakauppiaan auto kiertää satamassa kuumeisesti ja jakelee upeita fileitä ja kanankoipia paatteihin. Vesipullokauppiaskin näyttää saavan aikaisen Joululahjan, kun jokaiseen veneeseen on myyty noin 200-300 litraa muovisissa vesipulloissa hätävedeksi. Vettä pitää varata min 2L per pää per päivä, vaikka tankit on täynnä ja vesikone hyrrää; aina voi koneet pettää ja jokin örkki saastuttaa tankit. Hedelmien tilaus ja toimitus on oma taikalajinsa; oikea vihreys- ja kiinteysaste on tärkeää, jotta hedelmiä kypsyy tasatahtia kolmen viikon ajan Mearran omenainkubaattorissa.

Koulun penkillä oltiin myös; ensiapua opiskeltiin, ja sääguru Chris Tibbs kertoi viimeisiä tärppejä reitin valintaan. Kipparien ja navigaattoreiden keskuudessa käy kova psyykkaus valitaanko rump line suora reitti vai kierretäänkä etelästä vai jotain siltä väliltä. Monta nenää on nostettu tuuleen...

Keskiviikko iltana ARC järjestäjä organisoi "80's movie" teemalla räväkät juhlat paikallisella clubilla; veneiden miehistöt pukeutuivat jonkin 80 luvun leffan hengessä. Lukematon joukko Ghostbustereita ja Muumioita ilmestyi clubille, kun taasen Mearran innovatiivinen miehistö yllätti Chariots of Fire teemalla (ks. kuva)!  Vuonna -84 valmistunut britti elokuvahan kertoo ihmeellisesti Pariisin 1924 kesäolympialaisiin valmistautuvasta huippuunsa viritetystä englantilaisesta juoksu-urheilujoukosta. Ihmeellistä siksi, että Englanti voitti Pariisissa lopulta 800m kultaa, kun taasen voiton 1500m, 3000m, 5000m, 10000m ja marathonilla vei SUOMI! Kiitos Nurmi, Ritola ja Stenroos!

Torstai on toivoa täynnä, niin myös Mearran miehistölle, koska torstai oli pyhitetty vapaapäiväksi koko joukolle!  Jopa kap-setä sulki työkalulaatikon ja teki illansuussa vain yhden juotoksen. 6-henkinen roteva miehistö pakkautui tilavaan Fiat Puntoon ja matka vei Gran Canarian vuoristoon, takapenkillä oli muuten tunnelmaan kuin Imatran ajoissa. Vuoristosta etsittiin kuumeisesti paikallisia viinitiloja, mutta kaikkien ollessa kiinni, oli tyytyminen ravitsemusliikkeen terassiin. Unohtumaton retki.
Vielä kaksi päivää psyykkausta ja sitten merille - we are ready!

Executive summary in english;
Yet an other sunny day in Palmas! Great 80'-movie theme party and exciting trip into Canarian wilderness.  

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image