Rommia ja cevicheä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 11 Mar 2017 10:21
9.3.2017
Sijainti 00:32.5N, 40:31.6W
 
Mearra suoritti sadepilvien väistökiemurtelut tuloksekkaasti kun ne Pac-Manin tapaan tavan takaa hyökkäsivät kimppuumme yön tunteina, mutta siis tuloksetta. Kuivana saavuttiin päiväntasaajalle aamulla puoli kuuden aikaan ja aloitettiin Päiväntasaajan Ylitys. Tyylikkäästi ja taidolla se sujui. Ja tuntui hyvältä. Ihanalta. Niin hyvältä että otettiin uudelleen, ja vielä kolmas kerta, sehän se toden sanoo, klo 05.36 Mearran aikaa (GMT –2, ei ole paljon muita tällä vyöhykkeellä). Upeat ylitykset kantautuivatkin merten isännän kuuluviin, kuten saimme saman tien kokea.
 
Saimme siis paluupostissa palkinnon: vavan kelan jarru rääkäisi komeasti. Tumppi astui releisiin ja liki puolen tunnin kelaus vailla pienintäkään armoa tuotti meille komean parikymmentäkiloisen Wahoon eli makrillien heimoon kuuluvan kalalalajin rouvasyksilön. Tumppi vaikutti aivan pettyneeltä tulokseen ja kiskomishupailun loppumiseen. Tämähän selvästi näkyy kuvistakin. Seuraavassa blogissa mies varmaan jo toteaa, että kuka muukin hyvänsä olisi aivan samaan yltänyt. Jukka teurasti tämän otuksen brutaaleilla mutta tehokkailla otteilla ja in no time meillä oli illan juhla
-aterian ainekset jääkaapissa ja loput kalarouvasta pakastimessa. Namia tiedossa...
 
Tuskin oli kalalihat saatu kylmään ja brekkari syödyksi kun itse Neptunus ja Ariel nousivat laivaan. Maakravut pantiin kuulemaan kunniansa ja juomaan kidukset kasvattavaa taikajuomaa, minkä jälkeen heille jaettiin vähäpätöisiä statistin tehtäviä Neptunuksen valtakunnassa. No, jostakin on aloitettava.  Aina voi mennä huonommin, on joku tunnettu filosofi sanonut (eikä ole jäänyt yhteen kertaan, toim. huom.). Rommiryypyn voimalla Neptunus ja Ariel lopuksi julistivat TicoTicon ensikertalaiset maailmanlaajuiseen ekvaattorinylittäjien sisar- ja veljeskuntaan.
 
Päivällä tuuli alkoi kääntyä ja heiketä ja katosi suureksi osaksi päivää kokonaan. Niinpä Mearran akkulataus- ja makeavesitilanne ovat nyt sangen hyvät ja kestävät varmasti monen päivän purjehduksen kulutukset. Oikeus tapahtui myös Hertassa.
Illalla saatiin Wahoo-cevicheä a la Jukka ja suussasulavat kalapihvit a la Sari loistavalla risotolla.
Juhlava päätös tapahtumarikkaalle päivälle.