Valtameripurjehduksen tunnelmia

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 23 Feb 2017 16:46
23.2.2017
Sijainti 09:44.7S, 35:11.5W
 
Kolmas purjehduspäivä avomerellä kohtalaisen swellin keikutellessa Mearraa alkoi mukavasti Jaanan loihtiman herkkuaamiaisen merkeissä; koko miehistö jaksoi kokoontua yhteisen aterian ääreen yön valvotuista tunneista huolimatta. Elämä Mearralla sujuu leppoisan mukavasti.
 
Tuulen suunta ja voimakkuus shiftailee jatkuvasti huolehtien miehistön hyötyliikunnasta purjeita säädellessä. Viime yönä saimme lyhyen intensiivisen saderintaman päällemme, joka kasteli vahtivuorolaiset anteliaasti ja myös nosti tuulen voimakkaaksi. Valpas yövahti ehti kuitenkin reivata purjeita, joten vapaavuorolaiset saivat huilata rauhassa.
Yövahdissa sai myös ihailla kauniisti loistavia planktoneita, jotka lipuivat ohi veneen kylkien muodostamaa vesivanaa sekä upeaa ja runsasta eteläisen pallonpuoliskon tähtitaivasta ja voimakkaasti loistavaa linnunrataa. Ympärillä vain aaltojen kohinaa. Tosin ajoittaiset lentokalaparvet osuivat välillä myös veneen kannelle jatkaen siitä onneksi taas matkaansa. Edellisyön koiravahti klo  00-04  oli Maaritin ensimmäinen yövahti valtamerellä; aika riensi nopeasti yöllisen valtameren ihmeitä ihastellessa ja veneen ja tuulen liikkeitä seuratessa. Piristävä yöllinen viima viilensi ihoa myös mukavasti pyyhkien päivän hiet pois.
 
Auringonlaskut viehättävät aina ja on upeaa seurata valtamereen nopeasti uppoavaa palloa ja sen kauniisti maalaamaa taivaanrantaa. Eilen juuri ennen auringonlaskua tarttui vapaamme pieni tonnikalan poikanen, sen hienosti kiiltävät kyljet välkkyivät auringon säteissä. Päästimme tämän kauniin kalan takaisin mereen jatkamaan kasvuaan, mutta oli kuitenkin mukava nähdä luonnossa tämä luontokappale.
 
Kyllä valtameripurjehdus on upeaa!
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!