Galapagos, saari numero 2, Isabela

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 22 Feb 2016 20:19
Maanantai 22.2.2016
Sijaintimme 00:57.9S 90:57.8W
 
Tervehdys sinne Suomeen. Meilla taalla Mearra Nieidalla  juuri nyt on paalimmaisena huolena se, miten te parjaatte siella Suomessa. Olemme kuulleet etta, lunta on tullut taas, maa on jaassa ja siella on myos kuulemma aika pimeaa. Huh huh. Tsemppia.
Viime yo meni meilla purjehtiessa Cristobalin saarelta Isabelalle. Idasta lanteen noin 80 merimailia. Yon yli siina meni. Aamulla Mearra Nieida purjehti melkein kirjaimellisesti kraaterin silmaan. Isla Tortuga, vulkaaninen laavasaari Isabelan edustalla, oli aika uljas naky. Puolikaarena se ylvaasti tervehti meita heti auringon noustessa. Saavuimme Puerto Villamill-  kylan edustalle. Laskimme ankkurit ja taas alkoi pieni peruspuuhastelu veneella. Jukka ja Pekka laittoivat vessaa kuntoon, paska homma mutta tulipahan tehtya, herrat tuumasivat kun homma oli hoidettu.  Probleema oli muuten se, etta virtsakivi ja merivesi olivat tehneet viemariputkeen tukkeuman, ja homman hoitoon tarvittiin pallonlaajennus operaatio, joka hoidettiin vasaralla. No, veneilijat tietavat mista kyse, joten ei siita sen tarkemmin.
Jaana ja Hanna laittoivat sitlooran nattiin kuntoon ja Tero pesi laivan kyljet. Taas oli Mearra Nieida paraatikunnossa. Kun tyot oli tehty, miehet paattivat aanestaa, onko syyta palkita itseamme oluilla. Aanin 3-0 syntyi selkea paatos. Sen jalkeen Jaana, Jukka ja Hanna paattivat lahtea snorklaamaan veneen lahistolle. Pekka ja Tero tilasivat venetaksin ja lahtivat kylalle hallinnollisiin tehtaviin.
Taalla Puerto Villamilissa WARC veneet ovat ankkurissa, aikana kaukana merella. Venetaksi maksaa siksi 2 dollaria per henki per siivu. Ja silla rahalla ei paase edes kylan keskustaan, vaan noin kilometrin paahan laiturille, josta pitaa kylille kavella. Tassa helteessa ei ihan pikku juttu.
Snorklaukset ja hallinnolliset hommat saatiin hoidettua ja nautimme yhdessa hyvan lounaan. Rantahiekalta loytyi kuppila, jossa emanta meille pyoraytti hiiligrillissa meren herkkuja.
Siina ahdin antimien aarella paatimme lopullisesti seuraavan kahden paivan ohjelmasta. Huomenna lahdemme ratsain liikkeelle heti aamusta kello 07. Suuntana tulivuori ylhaalla,  n 1 400 metrin korkeudella.. On kuulemma aika kiehtova kohde. Reissu kestaa koko paivan, joten siina vierahtaa huominen. Hevosia on kuulemma etukateen varoitettu ylimaaraisella kaura-annoksella Pekan ja Teron saapumisesta. Myos Galapagos- saarilla alle satakiloiset punnitaan neuvolassa. Merimieshuumoria.
Ylihuomenna, siis keskiviikkona paikallista aikaa, suuntaamme taas kohti merenalaista maailmaa rapylat jalassa ja kumivene alla. The Tunnels on taalla Isabelalla se The Sukelluskohde. Matkaoppaan mukaan vasarapaahait ja merihevoset odottavat innolla Mearra Nieidan miehistoa. Tarkennuksena kerrottakoon, etta miehisto harrastaa snorklaus -sukellusta, ei laitesukellusta, joten kirkkaita keleja toivomme. Kovin syvalle merella haiden valtakuntaa emme omin voimin paase.
Tanaan tapahtui myos kiva juttu. Ruotsalaisen Spirit V veneen isantapariskunta kutsui Mearra Nieidan miehiston veneelleen drinkeille. Valmistauduimme iltaan huolella. Kuuntelimme Det Glider In biisin pariin kertaan ja kavimme suihkussa. Eric ja Pia olivat oikein kivoja isantia ja meilla oli tosi hauskaa heidan kanssaan.
Juuri nyt nautimme herkkupastaa, shrimppeja ja avokadoa chili ja valkosipuli pedilla. Kauhanvarressa tanaan Jukka, kiitosten kera. Tiskit lupasi hoitaa Hanna. Sitten nukkumaan, onhan kello jo kohta yhdeksan. Meilla kaikki Mearra Nieidalla erittain hyvin, toivottavasti myos teilla.

JPEG image

JPEG image

JPEG image