Kolmekymppinen!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 4 Feb 2017 08:54
4.2.2017
Sijainti 13:14.3S, 34:35.8W
 
Aivonystyrät kaipaavat haasteita , merelläkin. Sellaisesta käy arvauskisat ja visat mitä mitättömimmistäkin asioista.  Kuten vedenlämmöstä. Tänään se nousi 30,1 asteeseen. Ja voittava arvaus osui desimaalilleen oikeaan! Eli 30 meni rikki. Eilen meni myös 30: s pituuspiiri puhki ja kun tänään totesimme matkaa Salvadoriin olevan alle kymmenen kertaa 30, niin siitähän syntyi kolmekymppisjuhlat!
 
Juhlamestari avasi juhlinnan tähdäten shampanjapullonkorkin läpi Biminissä olevan aukon; epäonnistuen siinä yhtä surkeasti kuin edellisellä kerrallakin.  Tämän ei annettu latistaa tunnelmaa joka lähtikin hyvään nousukiitoon Kapteeni-Pekka vedettyä esiin taatun elämänvalttikortin; Frederikin “Olen kolmekymppinen”! Tällainen musiikkivalinta vapautti muutkin hyvän maun estoista ja hetken kuluttua kaiuttimista kaikui Koivuniemen “Olen aikuinen nainen”. Kuin yhdestä päätöksestä todettiin, että nyt on musiikilliset pohjat nähty ja tilannetta tasapainotettiiin Hurriganesin ja Teräsbetonin mestariteoksilla.
 
Lisävirikkeitä kevyeen päivään toi Turin järjestämä Brasilia -aiheinen pubivisa. Jonka viisi käsin poimittua kysymystä kymmenestä asetetaan kaikkien pohdittavaksi:
 
1) Löydettyään Brasilian, minkä virallisen nimen portugalilaiset antoivat maalle?
2) Kuinka monenneksi suurin maa Brasilia on (pinta-ala)?
3) Kuinka vanha on vanhin Brasilian alueelta löydetty ihmisen tekemä esine (saviruukku)?
4) Mikä on maan pääkaupungin Brasilin väkiluku?
5) Mikä on Brasilian suuntanumero?
 
Vastauksia otetaan mielellään vastaan ja samalla pääsemme tarkistamaan Turi-Tuomarin päätösten oikeellisuuden! Voittajina joukostamme loistivat, odotetusti, Jussi ja Jukka.
 
Kolmekymmppisjuhlat ja visa saivat toivottua liikettä aivojen sähköradoissa vieden meidät vääjäämättömästi kohti otsalamppujen loisteessa pelattua hektistä Hertta-matsia. 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.