Darwin

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 31 Aug 2016 14:01
31.8.2016
Sijaintimme 10:56.7S 133:04.2E
 
Leppoisa mutta pitkä purjehdus päättyi vihdoin Darwiniin keskiviikon vastaisena yönä. Levottomuus veneessä lähestyi hallitsemattomuuden rajaa, kuten valokuvista on nähtävissä.
 
Australia kuhisee toinen toistaan vaarallisempia ja verenhimoisempia eläimiä, jotka pyrkivät yllättämään mitään aavistamattoman matkamiehen. On krokotiilejä, kuristajakäärmeitä, myrkkyhämähäkkejä, tappajahaita ja etälamauttimen tavoin snorkkeloijia sähköttäviä ankeriaita. Paikalliset eivät edellä mainittuja tunnu kovinkaan hätkähtävän, mutta yksi otus on heillekin kuumottavuudessaan ylitse muiden: NÄKKI! Tätä veneiden pohjissa vapaamatkustajana loisivaa niljaketta vastaan viranomaiset taistelevat erilaisilla myrkkyliuoksilla ja tarkastuksilla. Siksi emme vielä ole päässeet lopulliseen päämääräämme Tipperary Waters Marinaan, vaan olemme jääneet viranomaisten loukkuun. Viranomaisten tavoitteena on estää näkki-örkin leviäminen suluilla blokattuihin marinoihin. Marinat ovat sulkujen takana. koska vuorovesivaihtelu on parhaimmillaan jopa 7 metriä!
 
Darwinissa meitä odottanut näkkituhoryhmä järjesti aluksellamme melkoisen näytelmän. Kolmenkymmenen asteen helle tuntui heitä tosin laiskistavan, sillä veneen läpivienneistä myrkytettiin vain ne, joihin oli helppo ja vaivaton pääsy. Pohjan syynäävää sukellusryhmää taas ei koskaan saatu edes paikalle. Kattavat dokumentaatiot muka suoritetuista toimista tulostettiin ja ojennettiin joka tapauksessa kapteenille. Hieman harmitti, että tämän shown vuoksi vene oli pidettävä koko päivän vastaanottolaiturissa ja yhden miehistöstä päivystettävä veneellä.
 
Huomenna aloitamme päivämme siirtämällä Mearran marinaan kukonlaulun aikaan, josta jatkamme suoraan WARCin järjestämälle kiertoajelulle katsomaan krokotiileja, jotka kuulemma hyppivät. Allekirjoittanut ei ainakaan tätä usko ennen kuin asia on varmistettu omilla pikku silmillä. Valitettavasti ajelulla on kuitenkin yksi koira haudattuna. Krokobongauksen verukkeella warcilaiset puijataan johonkin wildlife centeriin, jossa päällemme tullaan kaatamaan aimo annos luonnonsuojelupropagandaa. Suhtaudumme alustavasti oppituntiin varauksella.
 
Tekee varmasti hyvää miehistölle viettää muutama päivä viihtyisässä kaupungissa. Wifi-yhteyksiä, ruokaa ja juomaa on lähes rajattomasti tarjolla. Tuntien selailun jälkeen nuoret aikuiset ovat päässeet ajan tasalle Whatsapp-viesteissään. Mikäli pitää krokotiiliaiheisista huumorituotteista, on Darwin ylivertainen lokaatio. Hetken huilailun jälkeen olemme valmiita hurjaan ylitykseen kohti Indonesiaa.
 
Huomioikaahan lukijat, että Darwinissa blogi saattaa jäädä vähemmälle huomiolle, kun miehistö keräilee vimmatusti viimeisiä turistipisteitä Australiasta (ja juo olutta yömyöhään). Aktiivista jatkoa on luvassa viimeistään viikon päästä ylityksen alkaessa.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image