Merimakkaroita Hat Islandilla

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 20 Jul 2016 11:12
19.7.2016
Sijaintimme 17:44.6S 168:18.8E
 

Mearra Nieidalla vietettiin niin veneen kuin myös miehistön henkistä huoltopäivää. Pekka suoritti sankarimaisen työn etsien ensin saaresta sopivia tarvikkeita ja tiivistämällä sen jälkeen keulalaipiossa olleen vuodon, josta aiemmin jo raportoimme. Jukka shoppaili kuivamuonia seuraavalle ylitykselle ja hoiti maastapoistumisen muodollisuudet. Loput miehistöstä sen sijaan suuntasivat Efate -saaren parhaimmille sukelluskohteille.

 

Sukellukset sijoittuivat kauniille Hat Islandin edustalle, joka yllätys yllätys on saanut nimensä sombreromaisesta muodostaan. Saaren historia on siitä mielenkiintoinen, että sinne on haudattu kuuluisa Roi Mata –päällikkö. Hän saapui aikoinaan Vanuatulle, jossa riehui kannibalismi ja väkivalta. Roi Mata sai kuitenkin sodat loppumaan ja hänestä tuli pidetty valtias. Hänen kateellinen veljensä kuitenkin murhasi hänet ampumalla myrkkynuolen suoraan kurkusta läpi. Roi Matan ruumis kannettiin Hat Islandille ja kunnianosoituksena lähes 50 ihmistä haudattiin elävältä hautaan mukaan. Suurin osa elävältä haudatuista oli hänen vaimojaan.

 

Pinnan alta löytyi värikkäitä korallipuutarhoja ja pataljoona eri kalalajeja. Yhden merikäärmeenkin Tuomas bongasi. Ensimmäinen kohde oli nimeltään Taj Mahal. Sukellettuamme pienestä onkalosta sisään tulimme korkeampaan saliin, jonka katossa olevista aukoista auringon säteet lankesivat juhlavasti sisään. Kokemus oli melkoinen.

 

Illan kruunasi WARC illallinen ja palkintojen jako, jossa Mearra Nieida odotetusti palkittiin edellisen legin kakkospystilla.

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image