Vauhtia, opiskelua ja tentti

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 17 May 2017 23:47
Sijainti 37:53.5N 36:35.4W
 
Kuluneen vuorokauden aikana purjehdusmatkaa on taittunut peräti 201 mailia tasaisen etelätuulen (9 m/s) ja aurinkoisen korkeapaineen vallitessa. Tästä johtuen päällystön nerokkaasti sääennusteiden perusteella laatima reitti- ja aikataulusuunnitelma onkin saanut varauksetonta kiitosta jopa miehistön ammattiyhdistysfalangin taholta.
 
Koko yötä ja päivää ei kuitenkaan ole käytetty purjeiden trimmaamiseen, vaan venekunnan henkistä hyvinvointia on edistetty myös jatkuvan oppimisen hengessä. Veneen varustukseen sekä purjehdukseen liittyvää turvakoulutusta on jatkettu, ja uutena elementtinä huomiota on kiinnitetty myös itsepuolustustaitoihin. Perustaitojen kertauskurssit ovat kattaneet navigoinnin ja solmut, joista koko miehistö nyt tuntee merimiessolmun, umpisolmun ja paalusolmun. Erikoissolmujakin on treenattu.
 
Azoreita varten kieliopinnot Portugalin kielen saloihin on käynnistetty: Licao 1) Olut, kiitos; Licao 2) Keskeiset haukkuma- ja kirosanat; Licao 3) Como fazer un traducao rapido e sujo de Espanjol a Portuguese?
Myös stadin slangia on harjoiteltu, sekä sen tilaa ja tulevaisuutta pohdittu. Slangikulttuurin säilymisen puolesta päätettiin tehdä yhteinen ekskursio Arlan saunaan Brahiksen laitamille Sörkän, Tölikän ja Larun slangien vivahde-erojen tarkempaa analysointia varten.
 
Päivän selvästi merkittävin koulutuksellinen saavutus on kuitenkin Saken satelliitin välityksellä (kuva) tekemä kansainvälisen oikeuden tentti. Nähtäväksi jää saako tentistä lisäpisteitä, jos se on suoritettu kansainvälisillä aluevesillä.
 
Aluksen kapteeni miehistöineen kiittää runsaasta delfiiniaiheisesta palautteesta. Erityiskunniamaininnan ansaitsee Eero, jonka lähettämästä puolueettomasta ja holistisesta tutkimuksesta delfiinien psykososiaaliseen sekä behavioristiseen maailmaan koko henkilökunta on nauttinut.
 
Mearran traditioiden mukaisesti, yli 200 mailia/24h rajan rikkoutumisen johdosta, siipien kiinnitysseremonia (kuva) järjestettiin aluksen peräkannella auringonlaskun aikaan. Suomen siniristilipun hulmutessa Mearran perinnejaoston puheenjohtaja Jukka piti tunteikkaan puheen ja onnitteli miehistöä suorituksesta. Lentäjä-ässä Battle Brittonin muistoa kunnioitettiin Jarin paistamilla krepeillä sekä punaviinillä.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image