Ei niin tyyni meri

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 18 Mar 2016 18:10
18.3.2016
Sijaintimme 09:34.0S 134:10.2W
 
Tyyni meri ei ole aina suinkaan tyyni vaan on eilen viimeisen 500 mailin rikkoutuessa se nayttanyt meille myos hurjemman puolensa. Matkaan lahtiessa mietimme jo El Ninjon vaikutuksia saahan taman pitkan ylityksen aikana. Onko meilla riittavasti tuulta, sataako paljon ja  tuleeko paljon haastavia squalleja. Sadetta olemme saaneet melko vahan ja paaosa matkassa on edetty hyvassa vauhdissa leppoisissa 8-10 ms pasaatituulissa paaosin spinnulla ajellen. Eilen sitten saimme vahan toisenlaista kelia. Sade alkoi jo yolla ja jatkui aamulla tuulenkin samalla voimistuessa ja aallokon kasvaessa isoksi.  Reivasimme ison kakkosreiviin ja kaikesta huolimatta saimme veneeen ihan kunnon broachiin kun iso mainiki ja 18ms puuska tekivat menestyksellisesti yhteistyota paamme menoksi.
 
Ajoimmekin sitten yolla isopurje kokonaan alhaalla ja genuan kulma vahan auki . Olemme muutenkin aina, myos peruskelissa, turvallisuussyista pitaneet yolla spinnut pussissa ja edenneet pelkastaan isolla ja genualla.
 
Aamu valkenikin sitten kauniissa auringonpaisteessa ja peruspasaatituulissa. Eilisen jalkeen meno oli taas leppoisaa, tuuli 8-10 ms, aallot isoja mutta miellyttavan pyoreita ja meri kasittamattoman upea turkoosin sininen.
 
Paivan lukijakysymys on “”kuva-arvoitus”” ohessa. Bonuksena uusi ornitologinen kysymys kuvan linnusta: mika lintu ja kannaattaako sita lahtea illalla seuraamaan maan loytamiseksi ( niinkuin valtameriprjehtijat olisivat tehneen ammoisina aikoina)
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin. 
__________
 
We experienced the sporty side of the South Pacific: a rather
strong, gusty breeze and many refreshing showers. Now things are back to “ normal” with blue skies, turquose water and nice trade wind from south east.
 
 All well onboard in Mearra Nieida.
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image