Tuuli-ikkunaa odotellessa...

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 23 Nov 2016 16:51
23.11.2016
Sijaintimme 28:47.4S 32:04.9E
 
Kuten tarkkasilmäiset lukijamme ehkä jo bongasivatkin, sijaintimme ei ole muuttunut ja Mearra on edelleen parkissa Zulumaan venekerholla. Sopivia tuuli-ikkunoita on ollut harvakseltaan tarjolla. Viime viikonloppuna olisi ollut tarjolla parin päivän otollinen purjehduskeli, mutta valitettavasti viranomaispaperit, joita vaaditaan satamista saapumiseen ja poistumiseen, eivät olleet valmiina ja näin jouduimme jäämään vielä varikolle odottamaan seuraavia hyviä purjehduspäiviä. Blogia kirjoittaessa Mearran muu miehistö on rannalla “sääpalaverissa”, johon WARC:laiset ovat kokoontuneet keskustelemaan mistäs muusta kuin säästä.
 
Mikä siinä säässä sitten on niin ihmeellistä? Säähän ja erityisesti purjehduskeleihin vaikuttaa pari suht tärkeää tekijää. Ensinnäkin, Afrikan itärannikon vierellä kulkee pohjoisesta etelään Agulhasin virta, joka on paikoitellen erittäin voimakas – kovimmallaan se voi siivittää menoa jopa 6 solmua! Virta on paikoitellen erittäin lähellä mannerta (noin mailin päässä) ja siirtyy ulkomerelle Port Elisabethin kaupungin kohdalla Etelä-Afrikan eteläpäässä. Toisekseen, etelästä puskee vähän väliä voimakkaita matalapaineita pitkin Afrikan rannikkoa, jotka aiheuttavat kovia etelätuulia. Kun kova etelätuuli ja pohjoisesta tuleva merivirta kohtaavat, syntyy korkeita ja erittäin jyrkkiä aaltoja. Ja näin Kapkaupunkiin suunnistavalle tietenkin vastatuulta. Siispä, sopivan tuuli-ikkunan löytäminen vaati tarkkaa ajoitusta ja kun se osuu kohdalle, kannattaa mennä niin pitkälle rannikkoa pitkin kuin pääsee.
 
Tällä hetkellä näyttää siltä, että sopiva tuuli-ikkuna olisi kohdallamme perjantaina, jolloin tavoitteenamme olisi päästä parin päivän matka Port Elizabethiin.
 
Mearran miehistö ei ole odottelusta tylsistynyt. Vuokrasimme sunnuntai-aamuna pari Poloa ja talon noin tunnin ajomatkan päässä olevasta Saint Lucian rantakaupungista. Miniloma oli sporttinen ja sisälsi pyöräilyä, rantalenkkejä, uimista ja safariajeluja. Talossa oli hieno afrikkalaishenkinen grillikatos, jonka testasimme viettämällä grillijuhlaa – tai “braai” kuten täälläpäin sanotaan.
 
Nyt suuntaamme Thanksgiving –barbequehen.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!  
 
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image