Viikko Bermudalla riittää, huome nna köydet irti

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 7 May 2017 21:31
7
Sijainti 32:17.4N 64:47.3W

Viikko kärvistelyä tulee täyteen Bermudalla varaosia odotellessa ja kelejä pidellessä. Vene on puunattu, ruokavarastot täytetty ja pyykit pesty. Huonompiakin (sekä vähemmän vieraanvaraisia) paikkoja lomailuun voi kyllä keksiä suuremmitta ponnisteluitta.

Passivoitumista vastaan miehistö on taistellut menestyksekkäästi ja mm. lenkkeillyt (Railway Trail), tutustunut nähtävyyksiin (Fort Hamilton), työskennellyt RBYC:n loungessa, harjoitellut salsaa, kirjoittanut työhakemuksia, bongannut lintuja, seurannut sporttipubissa urheilua (Champions League, NBA) sekä vetänyt tehokasta puistojumppaa. Keskusteluiden taso nousee yhä. Aiheina täällä mm. Ranskan presidentinvaalit, Etelä-Suomen kuntien kaavoituspolitiikka, Koreoiden strateginen kaivostoiminta sekä erityisesti suomalaisten arkkitehtien vaikutus Pohjois-Amerikassa.

Suuri yllätys ei liene, että saaren America’s Cup ja ravintolakulttuuriin perehtyminen on ollut perusteellista. Illallispaikoiksi on valikoitunut mm. bermudalainen, italialainen, jamaikalainen, brittiläinen, bostonilainen, japanilainen ja fuusioravintola. Osa porukasta on lisäksi ehtinyt maistella paikallisia oluita ja rommeja sekä skottiviskejä. Jostain syystä tervehdys ’Tsiku Tsiku’ on juurtunut Mearran slangiin.

Miehistö alkaa kuitenkin jo malttamattomana odotella purjehtimaan pääsyä. Huomenna irrotamme köydet ja suuntaamme keulan kohti Azoreita, yhdessä kahden Tanskan laivaston joolin (molemmissa kaksi mastoa ja purjepinta-alaa 550 m2) kanssa. Pohjoismainen yhteistyö, avunanto ja kisailu ovat hienoja juttuja.
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image