Vihdoin kohti Cape Townia

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 29 Nov 2016 16:42
29.11.2016
Sijaintimme 33:49.9S 27:06.8E
 
Edellisestä videoblogista tuli paljon positiivista palautetta. Kiitos siitä!  Jos blogi jäi katsomatta niin se löytyy klikkaamalla tästä: https://youtu.be/yQu7EfZO3Pc
Suosiosta huolimatta tätä tehdään taas perinteisin menetelmin eli sormin.
 
Mearra lähti aamulla East Londonista, jota ei jääty juurikaan kaipaamaan. Marina oli suljettu, koska uusi omistaja oli unohtanut hakea anniskelupaa!  Niinpä olimme kaksi yötä ahtaassa, joessa n. kahdenkymmenen muun veneen kanssa. Virta, navakka kääntyilevä tuuli ja huonosti pitävä mutapohja teki elämän mielenkiintoiseksi – Mearrankin ankkuripaikkaa vaihdettiin ainakin viidesti.  Tunnelmaa lisäsi vieressä melunnut järeä pora-asema, joka teki betonilaituriin halkaisijaltaan 20cm reikiä laajennusta varten.
 
Paikalliset palvelut saatiin kaikki samasta paikasta eli rannan kalakaupasta.  Ruuaksi fish&chipsiä ja olutta. Takahuoneesta löytyi suihku ja vessa. Paikallinen ystävällinen kaveri junaili meille myös dieseliä eli ajoi rantaan peräkärryn, jossa oli 2000 litran löpötankki.
 
Itse kaupunki ei myöskään houkutellut arkkitehtuurillaan. Teimme yhden täsmäiskun ja kävimme TripAdvisorin parhaaksi noteeraamassa ravintolassa pizzalla. Se oli hyvää!  Samalla ihailtiin miten paikalliset juhlivat 1. adventtia. Ihmisiä oli sunnuntai-iltana liikkeellä tosi paljon.  Juhlakatu oli suljettu autoilta ja kadunpielissä oli hienoja jouluvaloja: lumiukkoja, joulukuusia jne.  Aukiolla soitti bändi paikallista räppiä. Illan kohokohtana oli lisäksi räiskyvä ilotulitus.
 
Maanantai meni huoltotöissä. Ensin tankattiin ja sitten Jaana kävi ruokakaupassa, Kimmo ja Jukka yrittivät korjata kickeritaljaa ja Pekka huolsi vessan pumppua.  Sakke ja Noora ottivat rennosti ja menivät taksilla beachille. Siellä kumminkin tuuli etelästä 15 m/s, joten uiminen jäi väliin.  Fis&chips-dinnerin jälkeen palattiin veneelle katsomaan Mandelasta kertovaa elokuvaa “Invictus”.
Aamulla saatiin vielä terveiset East Londonin lokeilta. Noin kahdenkymmenen linnun lauma oli viettänyt yönsä Mearran kannella, joka oli sen jälkeen täynnä sitä itseään.
 
Nyt ollaan matkalla kohti Cape Townia. Sinne on vielä n. 500 nm. Luvassa poikkeuksellisen hyvän näköinen tuuli-ikkuna, joten koitetaan päästä kerralla perille.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!  
 
 
 
 
 

JPEG image