Vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 24 May 2017 21:47
Sijainti 40:50.6N 25:56.6W
 
Faialin saaren Azoreilla ehdimme hyvin koluta juosten, kävellen ja vuokra-autolla melko läpikotaisin, vaikka pysähdys jäikin hieman suunniteltua lyhyemmäksi.
Positiivinen kokemus kaikin puolin: Reipas, kansainvälinen ja purjehdushenkinen ilmapiiri, selvästi Bermudaa edullisempi hintataso sekä Pico-saaren erinomaiset viinit.
 
Horta kuluu maailman Top 5 vilkkaimpien vierasvenesatamien joukkoon. Veneitä pysähtyy noin 1500 vuodessa. Luonto ja kulttuuri ovat huomattavasti lähempänä Madeiraa kuin Kap Verdeä.
 
Aktiivista rantahengailua harrastimme WARCissakin mukana olleen guernsiläisen Wishanger II -miehistön kanssa. Uusia tuttavuuksia solmimme mm. suomalaisen Sissi-veneen 8 hengen porukan kanssa, legendaarisen (jo 100 vuotta veneilijöitä ja paikallisia palvelleen) Peter’s Cafe Sportin toimiessa keskuspaikkana. Kyllä Hortassa ranskalaisia ja espanjalaisia veneitäkin oli, mutta Skandinaaveilla kuitenkin selkeä yliedustus.
 
Viime yön tulimme kevyessä tuulessa virsikirjalla, mutta aamulla nostimme genaakkerin ja sillä on päästy 7-9 solmua tasaisessa aallokossa auringon paisteessa.
Viiden hengen työvuorolistan saimme sopuisasti neuvoteltua ja xls:llä väännettyä. Lopputulos on myös osoittautunut käytännössä toimivaksi.
 
Mearralla kaikki hyvin

JPEG image

JPEG image