Paiva1 avomerella takana

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 16 May 2016 02:40
15.5.2016
Sijaintimme 16:13.0S 153:57.1W
 
Ensimmäinen vuorokausi avomerellä tuli täyteen muutama tunti sitten. Matkaa taittui 136 merimailia mikä jäi 8 mailia konservatiivisesta tavoitteestamme. Tuuli on siis ollut varsin kevyt heiketen pikkuhiljaa. Yön saimme pitää vahtia kuun valossa ja koko paivan olemme paistatelleet auringossa. Lämmöstä ei ole pulaa, meriveden lämpötila tällä hetkellä on 31,7C. Ilman lämpötilasta en tiedä, mutta simmareissa pärjää jos pysyy varjossa ja ottaa tunnin välein suihkun. Aamiaisen jälkeen todettiin uuden miehistön akklimatisoituneen riittävästi spinnun nostoa varten. Noin tunti sitten tuulen heikettyä 2-3m/s:iin jouduimme kuitenkin luovuttamaan ja käynnistämään koneen.
 
Uudehko miehisto alkaa olemaan sinut avomerilegien vahti- ja työvuorolistan kanssa. Pimeän aikaan kannella on aina 2 henkeä kerrallaan neljän tunnin vuoroissa. Pari vaihtuu vuoron keskellä. Nukkumaan ehtii pimeän aikana noin 8 tuntia + mahdolliset päikkärit. Päivisin yksi henkilö kerrallaan on vastuussa veneen kulusta. Autopilotti tosin ohjaa 99% ajasta, mutta aika-ajoin sen ja purjeiden säätöjä muutetaan kelin kehittymisen mukaisesti. Vahtivuorojen päälle tulee ruoanlaitto- ja siivousvuorot, laitehuollot- ja korjaukset sekä kilpailijoiden seuranta ja radioraportit 2 kertaa päivässä. Lopun ajan kukin käyttää omien mieltymysten mukaan lukemiseen, sekalaisiin keskusteluihin, valokuvaukseen, kalastamiseen jne. Päivät seuraavat toisiaan, matka taittuu ja ruoka maistuu.
 
Juuri nyt matkaa Suwarrovin snorkeliparatiisiin on jaljella 550nm eli toivottavasti reilut 4 vuorokautta. Sen haiparvet siintävät jo silmissämme.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image