Kohti tuulta

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 11 May 2017 17:05
Sijainti 34:05.9N 56:46.4W
 
Yön aikana alkoi jälleen tuulla ja matka etenee nyt hyvää 8 solmun vauhtia.  Tämä on piristänyt miehistöä, joka oli koko keskiviikkopäivän sadatellut tuskin viiden solmun matkavauhtia. Eilisilta ajeltiin koneella ja ladattiin akkuja. Samalla vesikone sai tehdä töitä, jotta miehistö pääsi ensimmäisen kerran lähdön jälkeen suihkuun.
 
Aamulla ladattiin normaaliin tapaan sääkartta ja saatiin uutta mietittävää. Pohjoisessa oleva matalapaine on päättänyt tulla vähän etelään lähemmäs siellä olevaa korkeapainetta ja me olemme ajamassa suoraan niiden väliseen solaan, jossa tuulee huomenna turhan kovaa. Päätettiin lähteä koukkaamaan sola pohjoisen kautta.  WARC-kolleegamme s/y Wishanger on purjehtimassa meidän kanssa samaa tahtia Azoreille. He ovat nyt meistä 250nm päässä etelässä. Pidämme yhteyttä radiopuhelimella kaksi kertaa päivässä ja kysellään kuulumiset.  Heillä on edessään sama tuulisola ja yrittävät puolestaan väistää sitä etelään.
 
Päivän päätapahtumia ovat olleet lyhyt vesisade ja Saken loihtimat chilimajoneesitonnikalawrapit.  Muuten on rauhallista – pääosa miehistöstä joko torkkuu tai lukee kirjaa. Paitsi Sakke, joka koittaa epätoivoisesti lukea kansainvälisen oikeuden tenttiin. Onneksi matkassa on mukana Saken äidin serkku Jari, joka on Helsingin Yliopiston Valtiotieteellisen tiedekunnan valtuuttama Maailmanpolitiikan lehtori. Käytännössä Jari kylläkin luennoi Sakelle nykynuorison edustamasta Homo Economicus-ihmistyypistä, joka pyrkii ponnistusten karttamiseen ja nautintojen maksimointiin. Tämä näkyy mm. siinä, että Sakke onnistui saamaan illallisella enemmän lihapullia kuin Jari ja vei kohtuullista osuutta suuremman määrän fetajuustokuutioita.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.