Make Australia Great Again

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 3 Aug 2016 11:39
02.08.2016
Sijaintimme 21:06.7S 149:13.6E
 

Maa alas alla. Mackay-Lombok miehistö Eliittikumppanit saapui viimepäivien aikana “Mäk-koi”:hin. Miehistö on terveenä, valmennusjohto on terveenä, joten tästä on hyvä lähteä seilaamaan.

 

Mackay on pieni kaivoskylä Queenslandissa, joka tällä hetkellä kärsii lamasta. Kylästä hehkuu macho-meininki; autot ovat isoja ja baarit täynnä paidattomia ja tatuoituja rugby-pelaajia. Satamassa on iso aallonmurtaja, pieni majakka ja muutama ravintola.

 

Ehdimme ensimmäisten päivien aikana tutustua muihin miehistöihin ja WARC-konkarit vaivautuivat selittämään meille porukan keskinäisiä suhteita. Porukka oli mukavaa ja yhtenäistä, mutta ensimmäinen fiilis oli, että olemme Big Brother -talon uudet vieraat purjehdusmiehistön sijaan. Ruskettuminen aloitettiin suomalaiseen tyyliin punertavan ihon kautta ja ehdimme urheilemaankin poistuvan miehistön kanssa.

 

Pienten teknisten vikojen takia vene makaa vielä satamassa, mutta huomenna on tarkoitus lähteä liikkeelle. Generaattori oli muutaman päivän huollettavana, mutta saatiin vihdoin kuntoon. Pari kertaa kävimme huoltotelakalla ihmettelemässä paikallisen huoltofirman sähläilyä. Huoltofirman mies yritti pienellä henkilönostimella päästä käsiksi veneen mastoon, mutta yritys jäi toivottoman lyhyeksi. Sovimme seuraavalle päivälle uuden ajan veden ollessa vuoroveden vuoksi korkeammalla. Aamulla kävimme katsomassa, kun sama kaveri yritti samalla nosturilla päästä maston huipulle käsiksi, kun vene oli muutaman metrin lähempänä rantaa. Ilmeisesti Pytagoraan lause ei ole vielä saavuttanut Australiaa. Nostimen rullien huolto jää myöhemmäksi.

 

Jukka piti pojille turvakoulutuksen ja miehistö on kertaillut vanhaa ja uutta purjehdustietoa. Pian uusi miehistö on valmiina skuuttaamaan fendareita ja reivaamaan spinnua. Vai miten se meni? Kiitos edellisen legin miehistölle, joka hoiti tehtävänsä kiitettävästi. Eliittikumppanit out.

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image