Kilpailua ja korkeakulttuuria

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 6 Sep 2016 12:07
6.9.2016
Sijaintimme 11:57.1S 129:58.1E
 
Kruisinki on ohi ja kilpailu on alkanut. Jutin sanoin mennään eteenpäin.
 
Aamu alkoi kasin paikkeilla, kun Mearra puristautui ulos Tipperary Waters –sataman vesilukosta kohti lähtöviivaa. Vaikka monilla osuuksilla suuri osa WARC-veneistä on hupipurjehtinut läpi kisavaiheidenkin, nyt lähtöviivalla oli kuhinaa ja meininkiä, kun jokainen vanha ja uusi vene heilutteli purjeitaan. Näin siitäkin huolimatta että kahdelle ensimmäiselle päivälle on luvattu todella leutoa tuulta.
 
Lähtö tapahtui tasan kello 11 ja Mearra syöksyi heti paalupaikalle. Spinnu hoistattiin ensimmäisenä ja muut veneet alkoivatkin jäädä taakse. Ei mennyt kauan  ennen kuin muutama vene kyllästyi liian keveään tuuleen ja iski moottorit käyntiin. Muutaman purjeen vaihdon jälkeen Mearrankin oli pakko mennä hetki dieselin voimalla.
 
Lombokiin vievälle osuudelle on tarjolla kaksi vaihtoehtoista kilpailustrategiaa: suora reitti jolloin odotettavissa on tyyntä keliä Australian lähivesissä tai pohjoisempi reitti jolla voi tuurin salliessa väistää ‘pläkän’. Näyttäisi siltä, että Mearra Nieida on ainoa vene, joka valitsi pohjoisemman reitin. Tulevina päivinä nähdään kannattiko uhkapelimme. Toistaiseksi tilanne näyttää hyvältä, kun samassa linjassa kanssamme on vain kaksi venettä: Brizo ja Carango. Molemmat ovat kellottaneet jo nyt paljon moottoritunteja. Toivomme ettei Brizon henkilöstö yritä huijata ilmoitettavilla konetunneilla samalla lailla, kuin epäilemme heidän huijaavan verottajaa tulotiedoillaan.
 
Lähtöä edeltävinä päivinä Australiassa saimme kokea korkeakulttuuria. Lauantaina menimme katsomaan Noonamahiin rodeota. Katsomo oli täynnä paikallisia juntteja, rokki pauhasi ja koko alue haisi häränpaskalta. Tapahtuman järjestäjät muistivat myös kiittää yhdysvaltain merijalkaväkeä maapallon puolustamisesta. Seuraavaksi illan sankarin pyrkivät tietenkin pysymään äkäisten härkien ja hevosten selässä. Äkäisyys saatiin kätevästi aikaan palleja tiukasti puristavalla narulla. Lopulta saimme jo yliannostuksen korkeakulttuuria, kun pari autoa iski estradille polttamaan kumit puhki ja savupilven ilmaan. Autojen pärinän lisäksi saimme muutakin musiikkia korville kantrimusiikista. Muutama ambulanssikin kerkesi käymään paikalla. Australia on yleisilmeeltäänkin osoittanut jopa Suomea juntimmaksi maaksi.
 
Sunnuntai iltana koimme erilaista kulttuuria, kun suuntasimme Mindil Beachin rantamarkkinoille. Ranta kuhisi paikallista taidetta, käsityötä ja ruokaa. Vaikutuksen teki Emdee-niminen yhtye, joka rumpujen ja didgeridoojen voimin synnytti drum n’ bass:n tyylistä musiikkia. Esitys sai alkuasukkaat villiintymään. Maanantai taas kului pitkälti tiistaina alkaneen legin valmisteluissa.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image