Good Day Sunshine 23:36.7N 30:57.1W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 27 Nov 2015 21:16
Eilen illalla tormasimme squalliin eli Atlantilla esiintyvaan eraanlaiseen “pystyvirtaukseen”. Tuuli pyori voimakkaana Mearran ymparilla, koko miehisto komennettiin kannelle ja tilanne saatiin onneksi nopeasti selvitettya eika ongelmia syntynyt.
 
Paiva oli aurinkoinen ja upea purjehduksen kannalta. Koko paiva purjehdittiin spinnulla, tosin lyhyt keskeytys syntyi, kun spinnun fallin lukko aukesi itsestaan. Sankari-Martti hilattiin mastoon hakemaan fallin paa takaisin, jonka jalkeen spinnu nostettiin nopeasti ylos ja matka jatkui.
 
Paivalla Jussi palkittiin “Sailor of the Week” –palkinnolla ja kunniakirjalla oltuaan ruorivahdissa 10 tuntia edellisena paivana. Tata juhlistettiin juomalla viikon ensimmaiset ja ainoat oluet leppoisissa tunnelmissa. Ja paivan paatteeksi nautittiin Pekan valmistama loistava dinner.
 
Exec summary in English:
 
Yesterday evening before the silence onboard we experienced a squall and the whole crew was called to help Jaana and Jussi who were on deck on duty. Fortunately we managed to handle the situation quickly and there were no damages.
Today it was a nice and sunny day with excellent sailing conditions compared with yesterday evenings almost like Baltic Sea conditions.
 
 
 

JPEG image

JPEG image