Land ohoi!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 1 May 2017 22:32
1.5.2017
 
SIjainti 32:22.7N 64:42.3W
 
Wapun päivä valkeni Mearralla harmaana ja pilvisenä. Syy ei ollut kemiallinen niinkuin todennäköisesti teillä rakkaat lukijat, vaan harmaat pilvet ajoi paikalle Bermudan pohjoispuolelle liikkunut matalapaineen rintama. Samainen rintama oli kääntänyt tuulen pohjoiseksi, joten peltirumpu pärisi koko päivän ja dieseliä paloi. Kello 15.24 kuului kannelta viimein Terra! ja Land Ohoi! huudahduksia; Bermudan lomasaaren muutaman kymmenen metrin korkuiset vuorenhuiput näkyivät taivaanrannassa! 
 
Ilta kuuden aikaan Mearra viimein kiinnittyi Bermudan St George kaupungin tullisataman laituriin ja perinteinen viranomaisrumpa osoittautuikin poikkeuksellisen joustavaksi “yhdenluukun”-taktiikaksi. Toki jokaisen miehistön jäsenen piti näyttää naamansa väsyneelle virkailijalle. Tullisatama oli hyvin pohjoismainen, paikalla lisäksemme ruotsalainen ja norjalainen paatti ja tukku muita kansallisuuksia.  Bermudahan on looginen välisatama lähes kaikille Eurooppaan matkaaville, Karibian purjehduskauden päättäneille aluksille, todellinen risteysasema siis.
 
Tätä kirjoitettaessa olemme siirtymässä saaren pääkaupungin Hamiltonin marinaan, kuuluisaan Bermuda Royal Yacht Clubiin peräti. Volvo huutaa putki punaisena, koska laituriin yritetään ehtiä ennen pimeän tuloa ja suihkuun ja pihville olisi risupartajoukolla mieli. Suunniteltu stoppimme on noin 3-4 päivää, joka on varattu vesikoneen korjaukseen ja muihin huoltotöihin ja tietysti muonan lastaukseen pitkää Atlantin ylitystä varten. Osia on tulossa USAsta, joten aikataulu saattaa elää. Ja tietenkin samalla kyttäämme oikeaa tuuli-ikkunaa, jossa Atlantille kannattaa lähteä.
 
Mearralla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image