San Blas Panama

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 24 Jan 2016 09:13
Lauantain 23.1 klo 17
Sijaintimme 09:35.2N 78:40.9W
 
Rakkaat lukijat.
Jos olet nahnyt elokuva Cast away, paaosassa Tom Hanks, sinulle saattaa muodostua jonkinlainen kasitys siita, missa Mearra Nieida on juuri nyt ankkurissa.
Saavuimme aamuyosta noin kello kolmen aikaan tanne San Blassiin Panamaa. Luonnonsatama loytyi melkoisen helposti, Jukka navigoi ja Pekka totteli koordinaatteja. Micke laski ankkurin ja Tero kaivoi jaakaapista valkoviinin, avot, San Blas, here we are.
Yolla kuutamossa saimme jonkinlaisen kasityksen siita missa olemme, mutta aamulla totuus vasta valkeni. Upeita koralliriuttoja, pienia saaria, hiekkarantoja, turkoosi meri. Veden lampotila 31 astetta, ilman lampotila 31 astetta. Taman kauempana ei lansimaisesta sivilisaatiosta juuri voi olla. Laguuna missa olemme on asuttamattomien saarien ymparoima. Ja saaria taalla riittaa. Niita on yhteensa 378 joista vain 49 on asuttuja. San Blasin saarilla asuu Kuna intiaaneja ja ensimmaiset pikkupojat kanooteillaan tuli jo meille hummereita tarjoamaan. Kavimme aamupaivalla muutamalla pienella saarella ja yhdelta loysimme paikallisen yrittajan, joka piti pienta , mutta erittain kaunista ravintolaa jossa oli ehka kolme poytaa ja yhta monta tyontekijaa. Eika saarella sitten muuta ollutkaan. Joimme siella paikalliset rommidrinksut, a 5 dollaria.
 
Nyt  olemme juuri nauttineet aivan mahtavan pitkan lounaan, miekkakalaa nauttien. Micke fileerasi ja Jukka paistoi kalat taydellisesti. Kicka, Hanna ja Jaana tekivat huikeat lisukkeet. Avokadoa, mangoa, salaattia ja currykastiketta. Tero valitsi viinit ja kapteeni Pekka myhaili tytyvaisena ja kehuen  miehistoaan oivalliseksi. Taydellista.
 
Niin, mainitsin miekkakalan. Varmaan tarkemmat blogimme lukijat olivat havainneet, etta eilen saimme todellisen jattivonkaleen. Varmuuden vuoksi kertaamme viela:
Miekkakala, pituus 180 cm ja paino n 50 kiloa. Vasytys kesti noin puolitoista tuntia. Tanaan olemme jakaneet kalafileita naapurivenekunnille. Ja saaneet kiitoksiksi viinipulloja. Hyva vaihtosuhde, kehui kapteeni. Nyt Mearra Nieidalla on koko WARCin piirisssa maine todellisina kalastajina. Jukka myhailee tyytyvaisena. Nyt par aikaa Jukka virittelee jotakin siimoja tuolla kannella ja muistuttaa lahinna porvoolaista pilkkijaa itameren kevatjailla. Sanoo, etta nailla konsteilla saadaan pohjasssa makaavia mustekaloja. Katsotaan aamulla.
Tahan loppuun vaatimaton toteamus, kuten tarkkaavaiset lukijat ovat ehka havainneet, Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 
For those of you who have seen the movie Cast Away, close your eyes and in your mind place your favorite Finnish sailors on the island with Tom Hanks and Wilson. Yes, we arrived in paradise - turquoise water, coral reefs, low profile sandy islands with a few palm trees sticking up. We dropped our anchor here in the San Blas archipelago in Panama around 2.30am on Saturday morning, in full moon shine. After a good nights sleep we woke up to a perfect day – full sun shine, 90F in the air and in the sea, a nice calm breeze and no schedule or program, other than exploring the surroundings. Other than lingering on the beaches and wading around small islands, we found the ultimate entrepreneur, Morodup, a member of local Konu indian ribe. He has an island the size of two tennis courts, with one small hut, and completely self sustaining with a solar panel and a brilliant water filtering system to supply the toilet and shower. The hut served as the kitchen for his two table restaurant, his home and his office, from where he proudly produced his hand written receipts to his patrons. One part of the beach was reserved for turtles, another part had an ad-hoc beach volleyball court, and one part was the camp ground. Unfortunately we could not get a reservation for the evening, he was fully booked!!!
We ended our Saturday at a small party thrown onboard our fellow WARC vessel Two Fish.
 
As I missed the editorial dead line a few days ago, let me give you a few details of our great catch a few days ago: a sail fish or sword fish, not sure, but delicious. About 6ft and 100lbs, took us 90 minutes to get him up. We are now well stocked with food, and have given a fair amount away, will hopefully find taker for some more before too late...
 
 
 
 
 
 

JPEG image