Villen mehuhetki

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 23 Aug 2016 08:44
23.8.2016
Sijaintimme 14:30.6S 144:54.4E
 
Matka jatkuu. Aloitimme aamumme syntymäpäiväkahveilla (Ville 25vee). Pääsimme nauttimaan Jukan leipomasta sopivan rasvaisesta suklaakakusta ja kahdesta veneen ympärillä saalistavasta haista. Jo aamusta meille valkeni lähes pilvetön taivas ja kevyehköt tuulet. Virallisten juhlallisuuksien jälkeen suuntasimme nokan kohti kuuluisaa Torresin salmea (nimetty Fernando Torresin mukaan). Tarkempi määränpää on pieni saari juuri ennen Cape Yorkia nimeltään Turtle Head Island (nimetty kurkkivan kilpikonnanpään mukaan), jossa yövymme ennen nurkan taakse kurvaamista. Näistä kuuluisista kohteista saatte rakkaat lukijat varmasti kohtuullisen historiapläjäyksen myöhemmin olettaen, että saamme Jukan runosuonen sykkimään, tai oikeat wikipedia-linkit kaivettua esiin. Kohteeseemme on vielä vähintään puolitoista vuorokautta matkaa, joten pyydämme lukijoiltamme hieman kärsivällisyyttä.
 
Matkamme on alkanut tänään oikein maukkaissa purjehdusolosuhteissa. Kevyt myötätuuli ja lähes olematon aallokko tarkoittaa miehistölle mukavia ja rentouttavia jumppa- ja lukuhetkiä auringon alla. Oskari tosin valitti, että suuri pallopurje peitti auringonpaisteen. Vähitellen Eliittikumppanit ovat siis vihdoinkin saaneet ensimakua matkaesitteiden mukaisesta purjehduksesta. Yleinen konsensus matkanteosta on ainakin toistaiseksi positiivinen, vaikka onhan tämä vähän liian mukavaa.
 
Rauhallinen matkanteko sai himan vipinää alleen kahdesti. Ensin tätä rauhan tyyssijaa häiritsi kala, joka kehtasi haukkasta uutta örkkiämme. Syntympäiväsankarimme sai kunnian kiskoa makrillin ylös kannelle. Edellisestä kalasta onkin kulunut jo hetki, joten miehistö odottaa innolla Jukan valmistamaa ateriaa. Seuraavana keskeytyksenä toimi Eliittikumppaneiden ensimmäinen delfiinihavainto. Jaanan haukankatse oli oikein kalibroitu, ja hän bongasi muutaman evän noin 30 metrin päässä veneestä. Valitettavasti emme saaneet vielä näistä otuksista kunnollista matkaseuraa eräiden aikaisempien legien tavoin. Toivo kuitenkin elää uusien ystävyyssuhteiden osalta.
 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image