Kapteenin syntymäpäivät

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 3 Sep 2016 03:46
3.9.2016
Sijaintimme 12:26.9S 130:51.7E
 
Peksin synttärit!
Torstai alkoi osaltamme aikaisin aamulla, kun vene siirrettiin satamasta toiseen. Nopean aamiaisen jälkeen hyppäsimme bussiin kohti Australian ‘outbackia’. Ensimmäinen etappi oli näköalatorni, jossa vastaanotimme saarnan territorion ekosysteemeistä ja ‘wetlandsien’ tärkeydestä. Emme vakuuttuneet. Bussimatkalla kuljettaja kertoi meille paikallista legendaa ja oppaille tyypillistä puujalkahuumoria. Darwinin kaupunginsankari on mies, joka selvisi naarmuitta evakuoidussa kaupungissa, kun hirmumyrsky Tracy runteli sen vuonna 1974. Kyseinen mies oli viina-lääke-sekiksissä sammunut kotitalonsa kellariin eikä ollut huomannutkaan koko myrskyä. Charles Darwin sen sijaan ei koskaan käynytkään Darwinissa sen nimestä huolimatta.
 
Matka jatkui kohti sameaa jokea, jossa odotti lasikuidusta tehty hirmuliskon kokoinen näköispatsas suurimmasta koskaan ammutusta krokotiilistä. Muutaman mukahauskan kuvan jälkeen hyppäsimme jokilaivaan. Joki kuhisi krokotiilejä, joita laivan henkilökunta houkutteli näytille syöksymään kohti roikkuvia lihanpaloja. Vaikuttavien petojen lisäksi elämykseemme kuului lauma haukkoja sekä kosolti krokotiilitietoutta.
 
Vuosittain vain kaksi ihmistä kuolee krokotiileille, mutta vouhotus mediassa on kova kun jotain sattuu. Idiootin lailla syödyksi tuleminen on kuitenkin helppo välttää seuraamalla kahta yksinkertaista ohjenuoraa:
1. Älä mene pulikoimaan sameaan veteen krokotiilialueilla.
2. ÄLÄ MENE PULIKOIMAAN SAMEAAN VETEEN KROKOTIILIALUEILLA!
Sääntö Australian Pohjoisessa territoriossa kuuluukin: missä makeaa vettä, siellä krokotiilejä ja missä viinaa siellä aboriginaaleja. Joka tapauksessa jokisuisto tuntui erinomaiselta päätösjakson kuvauspaikalta Eliittikumppaneiden ja yhteistyöpartnereiden tulevalle televisioprojektille Babies versus Animals.
 
Maakuntamatkailun jälkeen nautimme muutamat hassut drinkit vanhojen sekä Darwinista mukaan liittyvien WARC-miehistöjen kanssa. Illallista syötiin synttärisankarin toivomuksesta kaakkoisaasialaisessa ravintolassa. Dinnerin jälkeen selvisimme äärellisen olutmäärän jälkeen nukkumaan. Jossain kohtaa päivää kapteenimme ehti korjata veneen hajonneita laitteitakin, joten mielekästä tekemistäkin riitti.
 
Perjantaipäivä sujui miehistöltä uimisen, auringonoton, netissä surffailun, pyöräilyn, kaupunkiin tutustumisen, generaattorin korjaamisen, oluen juonnin, viinin maistelun ja skeidan jauhamisen parissa. Mielikuvitusta käyttäen voi tehdä johtopäätöksiä kuka teki ja mitä. Kuuman kelin ajanvietteeksi toimi rannan lähellä oleva aaltokoneella varustettu uima-allas. Viikonloppuna on tarkoitus mennä katsomaan rodeota sekä fixata venettä. Huoltolistalla Darwinissa on generaattori, vesikone, peräsimen akselin laakerit, VHF-antenni, SSB-antenni ja ennen kaikkea miehistön saastaiset vaatteet ja lakanat. Onko nyt syytä paniikkiin? 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image