Taistelu aikaa vastaan

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 12 Nov 2016 08:16
11.11.2016
 
 
Sijaintimme 27:43.6S 35:29.6E
 
Mearralla on vietetty pari viimeistä vuorokautta katse kiinni veneen nopeusmittarissa ja sääennusteissa. Afrikan rannikkolle on muodostunut kunnon matalapaineet, jotka synnyttävät kovia etelätuulia. Yhtälö etelätuuli + Agulhasin virta = isot aallot, aikaikkunamme saapua Richards Bayhin umpeutunee ennusteen mukaan lauantaina illalla, noin klo 20 jolloin tuuleen odotetaan kääntyvän etelänpuoleisiksi kuin nappia painamalla. Miehistö onkin tsempannut viime päivät oikein olan takaa, jotta vauhtimme ei hiipuisi liiaksi. Mitään keinoja ei kaihdeta ja tänäänkin olemme ajaneet koko päivän purjeilla ja moottorilla. Meillä on vielä yksi salainen ase käyttämättä, nimittäin Saken kite. Sen aika voi koittaa huomenna, jos aikaikkunaan ehtiminen  tekee tiukkaa. Nyt olemme kuitenkin erittäin toiveikkaita, että saavumme huomenna klo 18 paikallista aikaa satamaan ja kun tuuli kääntyy etelään, siemailemme jo rantautumisoluita.
 
Mearran  gastronomiset surf n’ turf ovat jatkuneet. Eilen nautimme tunaa kahdella tavalla: lounaalla Jukan sashimi –aterialla ja päivälliseksi nautimme Kimmon tunapihvejä – molemmat olivat erinomaisia! Tänään oli Saken päivällisvuoro ja menulla oli savustettua siivekästä. Mainittakoon myös, että leipuri Hiiva aka Jukka on loihtinut meille jälkkäriksi pannukakkua ja tuoreita sämpylöitä!
 
Olemme siis erinomaisessa ruumiinkunnossa ja hyvillä fiiliksillä valmiit kohtaamaan Agulhasin virran, huomenna puolenpäivän aikaan.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
P.S. Firefox selain (kaikki versiot) on jostain syystä ruvennut yhteistyöhaluttomaksi 3.11. alkaen, eikä suostu näyttämään blogin sisällöstä kuin kuvat. Ongelma lienee blogipalveluntarjoajan päässä. Muut selaimet toimivat moitteettomasti (Chrome, Safari, IE). Onneksi IT miehemme Suomesta ovat asian päällä: kiitos erityisesti Rikulle asian tutkimisesta ja testaamisesta sekä Mikolle asian raportoimisesta. Toivottavasti vikaa korjaantuu piakkoin.