Viela yksi yo 14:59.33N 58:28.5W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 7 Dec 2015 20:45
Itsenaisyyspaiva paattyi hienoissa merkeissa.  Aluksi tarjoiltiin Mearran omaa limoncelloa, sitten syotiin Jukan luomaa gourmet illallista: naudan sisafiletta pippurikermakastikkeessa. Juhlan kunniaksi nautittiin toinenkin lasi punaviinia seka Marskinryypyt.
 
Arki palasi klo 3: takaa iski tuplasadepilvi, jonka raossa oli oli kunnon squalleja. Keulapurjetta ei saatu sisaan, kun rulla oli juuttunut paikalleen. Niinpa oltiin kahteen kertaan ihan kallellaan, kun iso purje painoi meita preventterin varassa vaaralle kyljelle.  Tastakin selvittiin eika mikaan hajonnut.  Aamulla sitten korjattiin keulapurjeen rulla ja nostettiin spinnu, joka kruunasi aamun kietoutumalla etustaagin ymparille tuhannelle kierteelle. Sotkun selvittamiseen meni melkein koko aamupaiva...
 
Iltapaiva meni paremmin. Ajeltiin spinnulla isossa aallokossa: Martti ohjasi taitavasti ja Leena hoiti skuuttia eika broachattu kertaakaan.
 
Tata kirjoitettaessa matkaa on jaljella enaa 147 mailia.  Viisi paivaa sitten miehisto loi vetoa isoin panoksin, mihin kellon lyomaan ollaan Santa Lucialla. Jaana on talla hetkella kiinni voitossa...
 
Executive summary in english:
 
Sixth of December, Finnish Independence Day, was celebreted with a gourmet dinner including, coeur de fillet, home made limoncello, exclusive red & exceptionally  Marskis schnaps.
 
Neptunus, however, did not respect our national day and we were surrounded by nasty rain clouds during the night hitting us eventually with a squall breeze. Uncomfortable indeed, but we suffered only minor damage that was fixed first thing in the morning. As an icing on the cake we messed up our spinnakker and the recovery took the best part of the morning.
 
From there it has been smooth sailing in nice, yet gusty, breeze driving us 10 knots towards the finish line at St Lucia only 147 ahead of us.

JPEG image

JPEG image

JPEG image