Synttarijuhlat palmusaarella

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 14 Apr 2016 05:55
13.4.2016
Sijaintimme 16:32.4S 143:47.3W
 
 
Pienella palmusaarella on vaaleanpunainen hiekkaranta, jonne laskeva aurinko luo viimeiset sateensa ja maalaa taivaanrannan kaikkiin punaisen ja oranssin vareihin. Palmut huojuvat tuulessa ja Mearra keinuu ankkurissa auringonsiltaa vasten. Sytytamme rannalle nuotion ja katamme nuotiopiiriin taydellisen retki-illallisen. Illan tummuessa kuu nousee taivaalle, me siirrymme nauttimaan virvokkeita ja laulamme Mearran lauluvihkosen alusta loppuun “Sininen kuu luo, merelle siltaa, tulla ei koskaan voi toista tallaista iltaa”. Lauluamme saestaa valtameren kohina suurten maininkien sortuessa saaren takana olevaan riuttaan. Tunnelma on niin intensiivinen, etta viime tipassa huomaamme nousuveden, joka jo hyvaa vauhtia vie kumivenettamme hiekkarannalta. Vuorokauden vaihtuessa nostamme maljan Anne-Marialle syntymapaivan johdosta. Juhlat jatkuvat ja nyt polynesialaisen tanssin aika. Jukka esittaa Anne-Marialle Maorien Hakka -tanssin ja Anne-Maria liittyy tanssinpyorteeseen. Kippari torkahtelee ja yo pimenee, mutta miehisto on juhlatuulella ja sommelierin loihtiman taikajuoman voimin parannamme maailmaa.
 
Syntymapaivan juhla-aamiainen tarjoillaan Mearrassa ja se aloitetaan tietysti onnitteluilla samppanjan ja laulun kera. Syntymapaivalahjaksi Anne-Marialle luovutetaan oikeus paattaa Mearran reitista seuraavan vuorokauden ajan. Vaikka palmusaari on ihana ja sen ymparilla on mahtavat korallit, nostamme aamiaisen jalkeen ankkurin ja lahdemme suunnistamaan atollin sisameren halki kohti lantista kulkuaukkoa ja sen suunnalla olevaa seuraavaa ankkuripaikkaa.
 
Atollien sisalla purjehtiminen edellyttaa hyvaa valoa ja tarkkaa tahystysta, silla vedenalaisia koralliriuttoja on siella taalla ja niita ei ole merkitty karttaan. Hyvassa valossa koralliriutta nakyy turkoosinsinisena, mutta tahystajalla on syyta olla hyvat polaroid -lasit ja purjehdusoppaat neuvovat nostamaan tahystajan mastoon vahintaan alimman ristipuun korkeudelle. Etenemme iltapaivan moottorimarssia pilvisessa saassa ja vuorottelimme tahystystehtavissa. Paivan paatteeksi ankkuroimme jalleen yhden palmusaaren rantaan ja teimme saarenymparikavelyn.
 
Mearra Niedalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image