Brasilian lippu saalinkiin

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 2 Feb 2017 15:59
2.2.2017
Sijainti 13:32.1S, 30:55.1W
 
Torstai ja lounaaksi tietysti hernekeittoa ja pannukakkua. Tai ainakin melkein: herneiden puuttuessa söimme linssikeittoa, höysteenä sinappia ja raakaa sipulia. Pannarin kanssa runsaasti hilloa. Kokonaisuus oli miehistön mielestä herkullinen ja maultaan varsin lähellä kotisuomen perinteistä tarjontaa.
 
Vilkasta ja polveilevaa lounaskeskustelua vauhditti pullollinen kuohuviiniä. (Pienen pohdinnan jälkeen juhlan aiheeksi sovittiin 500 mpk:n rajapyykin ylitys aiemmin aamulla.) Brasilian rannikon läheisyyden saattoi astia keskustelujen teemoista - St Helena ja aava valtameri ei enää askarruttanut miehistöä. Sen sijaan kuumiin teemoihin lukeutui mm. Brasilian satamien syvyydet ja suojaisuus, juomakelpoisen veden rajallinen saatavuus, paikallinen rantamuoti (ja Pekan krokotiilistringit) sekä laskelmat rantautumisajankohdasta. Selvä käänne veneen tunnelmassa: valtameri on henkisesti ylitetty ja ajatukset seilaavat jo seuraavassa satamassa. Saalinkiin nostettiin Brasilian kansallislippu sekä keltainen merkinantolippu (kirjain Q) merkkinä sataman viranomaisille tullaamattomasta aluksesta. Miehistö valmistautuu kohtaamaan Brasilian.
 
Jo muutamaa päivää aiemmin sääennuste oli povannut hieman otollisempia tuulia torstaista alkaen. Eilisen hieman tyynemmän päivän jälkeen tätä kaivattiinkin; pitkän päälle hidas lilluminen purjeet lämpsyen tai vaihtoehtoinen peltigenoan pärinä ei naurattaisi. Suureksi yllätykseksemme ennuste tuntuu pitävän paikkansa, sillä tänään torstaiaamuna tuuli tuplaantui lähes kymmeneen metriin sekunnissa. Myötäisen pasaatituulen siivittäminä Brasilian rannikko lähestyy nyt kohisten kahdeksan solmun vauhdilla. Mukava lisä muutenkin positiiviseen tunnelmaan veneessä. Näillä tuulilla saavumme rantaan sunnuntaina.
 
Illalla on vuorossa eilisen wahoon seuraava filee. Huutoäänestyksessä eiliset reseptit koettiin onnistuneiksi ja toistamisen arvoisiksi. Aiemmin tämän illan ohjelmaan oli aikataulutettu myös Brasilia-aiheinen pubvisa, mutta se päätettiin siirtää vuorokaudella eteenpäin - ei makeata mahan täydeltä.
 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image