Mearran miehisto akvaariossa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 16 Apr 2016 08:52
 
15.4.2016
Sijaintimme 16:51.7S 144:39.7
 
Paratiisissakaan ei aina paista aurinko. Tahanean taivas oli puoli paivaa kuin Hectorin laulussa: seisovaa vetta. Niin sakeasti kaatoi Pietari vetta niskaamme, etta totesimme loytaneemme vielakin korkeamman vesiputouksen, kuin mista kerroimme Marques saarten raporteissa. Atollin vedenpinta nousi useita sentteja, kun vesimassat vyoryivat alas trooppisista sadepilvista, paiva tummeni ja nakyvyys putosi nollaan. Ei hataa, sillla tama oli pelastus Mearralaisille, koska vesikone on rikki jo kolmatta paivaa huolimatta insinooridelegaation uurastuksesta. Kaikki liikenevat saavit, amparit, kulhot ja laatikot sijoitettiin strategisiin kerailypisteisiin ja kohta oli vetta kerattyna muutama sata litraa Mearran makeavesitankkeihin. Ja tamapa oli viela oikeaa luomuvetta ilman lisaaineita ja klooripuhdistusta, tasmapudotettuna yllemme maailman puhtaimman atollin ylapuolelta. Kapteenikin herkistyi tasta mannan maarasta ja lupasi koko miehistolle 20 sekunnin suihkut huomiselle. Oletettavaa, etta veneen ilma raikastuu huomenna kertaheitolla, jaamme odottamaan...
 
Sademyrskyn tauottua tropiikin taivas aukeni nopeasti aurinkoisena ja miehisto paasi akvaarioon toista kertaa saman paivan aikana, talla kertaa kuitenkin snorkkelointivarusteissa. Tahanea atollin itainen sisaantuloaukko on kuuuluisa upeista koralleistaan ja myos valtavasta haikonsentraatiostaan. Molemmat tarinat pitivat taysin paikkansa; olimme usean tunnin taysin lumoutuneita vedenalaisen maailman ihmeista, toinen toistaan upeampia koralleja, tuhansia erivarisia kaloja ja lukuisia pienehkoja haita ymparoi meita. Onneksi hait saanevat riittavasti ravintoa lukuisista atollin kaloista, joten sukeltelija on melko turvassa. Mearra selvisi ilman miehistotappioita, vain pulssi nousi uusiin ennatyslukemiin. Kokemus oli kasittamattoman hieno. Paljon olemme kuulleet tarinoita Punaisen Meren ja muiden hienojen sukelluspaikkojen nakymista, mutta uskomme, etta olimme tanaan toistamassa jotain vahintaan vastaavaa.
 
Taman Ihmeellinen Luonto-jakson jalkeen Mearra suunnistaa huomenna kukonlaulun aikaan (06.00) kohti Fakaravan atollia, jolta odotamme jotain taysin muuta; saarelta loytynee useampi ravintola, pesula, kauppa, pensionaatteja. Palaamme kaiketi niinsanotusti ihmisten ilmoille ja saatamme jopa saada paljon kaivatun Pina Coladan...
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image