Väärä reikä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 10 Aug 2016 11:10
10.8.2016
Sijaintimme 20:04.3S 148:55.8E 
 
Olemme kiitollisia viimeaikaisesta runsaslukuisesta fanipostista. Toivomme viestejä jatkossakin. Ne voidaan lähettää osoitteeseen mearra {DOT} nieida {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com. Luemme viestit päivittäisissä scrum-palavereissamme.
 
Aamu valkeni Mearra Nieidalla rauhallisena ja aurinkoisena. Olimme ankkuroituneet keskelle (Ed) Hardy Reefiä, ja tuuli oli onneksi tyyntynyt eilisestä. Rauhallinen aamupalahetkemme kuitenkin keskeytyi ikävästi uudella turisti-invaasiolla. Aamun ensimmäisen tunnin aikana ReefWorldin ponttoonin edustalle saapui useampi helikopteri ja kaksi vesitasoa. Muutama tunti myöhemmin paikalle saapui myös kaksi isoa veneellistä väkeä. Onneksi kaikki tämä väki pysyi omassa karsinassaan ReefWorldin “hotellikompleksin” ja loveshackin edustalla, joten pääsimme vapaasti tutkimaan ympärillemme avautuvaa riuttaa. Muutamat meistä hinauttivat itsensä myös mastoon ihailemaan tätä luonnonihmettä. Katso kuvat!
 
Kiersimme kumiveneellä riuttaa etsiessämme hyvää paikkaa snorkkelointiin. Päätimme etsiä eilisen reiän (ns. Watergate), jonka läpi tunkeuduttiin Hardy Reefin sisuksiin edellisenä päivänä. Kirkkaassa päivänvalossa ihmettelimme aukon ahtautta, joka valkeni suurimmalle osalle miehistöstä vasta tänään. Ratsastimme aukkoja katsellen kuin Von Döbeln. Aukko oli n. 70 metriä pitkä, ja leveys/syvyys suunnassa juuri ja juuri Mearralle sopiva. Kaiken tämän lisäksi aukko ei ollut aivan suora. Onneksi eilen keulassa oleva miehistömme oli skarppina neuvomassa ruorimiestä. Jatkettuamme kumiveneellä edellä mainitun aukon ohi pohjoiseen, edessämme aukesi lyhyempi, suorempi ja syvempi aukko. Tämä oli jäänyt meiltä eilen iltapäivän auringonpaisteessa huomaamatta. Tulimme koko joukolla siihen lopputulokseen, että tämä oli se ns. oikea reikä, josta opaskirjammekin kertoi. Lähtömme Hardy Reefistä oli siis tuloamme melkoisesti helpompi. Alla oleva kuva on oikeasta reiästä. Vaalea vesi on siis hyvin matalaa riuttaa. Tässä vielä innnokkaimmille aukon tarkat kordinaatit, jotta voitte päästä oikeaan tunnelmaan Google Earthin avulla:
19 43.906’ S
149 11.164’ E

Edellä mainittu väärä reikä osoittautui kuitenkin mielenkiintoiseksi snorkkelointipaikaksi. Nousuveden aikaan virtaus oli Hardy Reefin allasta kohti. Aukon kohdalla virtaus oli melkoinen. Uimme ensiksi aukosta läpi riutan jyrkälle reunalle. Ihmeteltyämme jyrkkää kielekettä hetken aikaa, paluu veneelle onnistui vaivattomasti virran mukana tätä 70 metrin ränniä pitkin. Kaloja ja ihmeellisiä koralleja riitti silmänkantamattomiin. Selvisimme retkestämme myös törmäämättä eilisiin haikaloihin. Jälleennäkeminen ei varmastikaan olisi ollut kovinkaan iloinen.
 
Paluumatkalla takaisin saaristoa kohti törmäsimme kaksi kertaa valaisiin. Molemmat kerrat osoittautuivat tähän mennessä Eliittikumppaneiden parhaiksi valasbongaushetkiksi. Ensimmäisellä kerralla, aivan ReefWorldin kompleksin tuntumassa näimme 4 valasta uivan edestämme noin 50 metrin päästä. Muutama tunti myöhemmin eteemme ilmestyi taas neljän valaan seurue. Tällä kertaa valaat tarjosivat meille myös hieman paljasta pintaa. Tarkoittaen siis tietysti harvoin nähtäviä ruumiinosia, suuta ja pyrstöä.
 
Saavuimme auringonlaskun aikaan takaisin Hook Islandin Perhoslahteen. Taas yksi päivä ilman alushousuja.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin! Terveisiä mummeille ja mammoille!
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image