Underwater World of Bora Bora

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 11 May 2016 06:45
10.5.2016
Sijaintimme 16:31.9S 151:45.2W
 
Rankkasateisen yon jalkeen Bora Boran aamu valkeni harmaana, mutta se ei Mearran miehistoa lannistanut; aaamupuuron jalkeen meri kuhisi innokkaita snorklaajia jo klo 8.30. Hienojen kalabongauksien innoittamana Mearra siirrettiin pari mailin verran Boran kuuluisimpien “coral gardeneiden”aarelle saaren italaidalle ja miehisto rynnisti takaisin veteen kapteenin kiirehtiessa uuden yleismittarin etsintaan Boran vaatimattomiin mutta kiehtoviin rautakauppoihin. Upeita kaloja loytyi,  ei kuitenkaan yleismittaria, eli keskimaarin kaikki hyvin.
 
Paivan upeimmat bongaukset olivat reilun puolentoista metrin mittainen barracuda seka parimetrinen murena. Molemmat paivan julkkikset ikuistettiin blogiliitteiksi. Veneen vanhat patongit syotettiin muille pienemmille orkeille.
 
Monituntinen sukeltelu vaati veronsa; klo 15 veneen jokaisesta hytista kuului kuorsaus, ansaitut tupluurit siis. Illan suussa sun downerit nautittiin Boran legendaarisessa Bloody Mary`s kuppilassa. Lonely Planet kuvaa paikkaa seuraavasti: “It isn`t just a restaurant, it`s an experience, iconic venue since 1979”. No, paikan ikonisuudesta voidaan olla kylla montaa mielta, mutta ainakin Pina Colada resepti oli talossa taydellinen, drinkki sijoittui karkisijoille Mearran miehiston makuhermoilla. Paluumatkalla veneelle miehisto joutui viela meripelastustehtaviin; tuntematon tyttoparka oli ajautunut kumpparillaan suoraan riutan koralleihin ja hanet piti vetaa takaisin syviin vesiin pimeassa yossa. Kysyinen tyttonen osoittautui Miss Bulgariaksi vuodelta 1994, joten vapaaehtoisia meripelastajia riitti miehistossa jonoksi asti. No, rannalla odotti pelastajia kaksi ladon oven kokoista bulgarialaista herrasmiesta, joten se siita...
 
Eli kaikenkaikkiaan taydellinen urheilupaiva tropiikissa, with a Pina and lifeguard twist.
 
Ja viela tarkein: eiliseen lukijakysymykseen tuli taasen lukuisia vastauksia. Joukossa oli kolme oikeaa vastausta: kyseessahan oli siis spotted eagle ray, eli tähtikotkarausku, eli tuttavallisemmin aetomylaeus vespertillo. Onnittelut Jarille, Jussille ja Eero Pekalle. Kiitos kaikille osallistujille.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image