Maalissa _ Mearra crossed finish line 14:04.5N 60:57.0W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 9 Dec 2015 21:52
Mearra ylitti St Lucian maaliviivan tiistaina 8.12. klo 14.21 St Lucian aikaan. St Lucian saari oli tullut näköpiiriin pari tuntia aikaisemmin. Martti bongasi saaren ensimmäisenä ja huusi “MAATA OHOI”. Vähän sitä ennen perille tulon merkkinä oli ollut 4-5 merilinnun joukko, joka pyöri ja kirkui veneen ympärillä hyväisen tovin. Nuo linnut nappailivat lentokaloja meren pinnalta.
 
Lähestyimme St Luciaa 12-14 m/s sivutuulessa ja sadekuuron saattelemana. Koukattuamme saaren taakse tuuli yltyi vielä hetkeksi vähän rajummaksi. Varsinainen maalilinja ylitettiin kuitenkin kohtuullisen leudossa kelissä Rodney Bayn lahden puolella. Mikä mahtava tunnelma oli ylittää maalilinja! Heti merkin tultua kapteenilta tuli komento: kone käyntiin ja purjeet alas. YES! Ajo laituriin, rommibunchi lasi kouraan ja baariin!
 
Miehistö oli jo viisi päivää aikaisemmin kirjannut veikkaukset saapumisajasta. Yksi miehistön jäsen osoitti aivan käsittämätöntä kykyä “laskea” tarkka saapumisaika. Jaana oli veikannut, että saavumme perille tiistaina klo 18.18 UTC aikaa, joka siis oli vain kolme minuuttia pielessä maalikellon näyttämästä ajasta. Palkinnoksi tästä voittaja sai ostaa muulle porukalle perunalastuja.
 
Reflektio reissun kulusta ja miehistön mietteistä jatkuu. Juuri nyt tosin on käynnissä armoton puunaus ja vahinkojen paikkaus – genaakkeri vietiin juuri purjeneulomoon, kapteeni on ostanut uusia ratsastajia ja Martti pitäisi vielä kerran vetää mastoon. Koko Mearran miehistö kiittää ja kuittaa. Kiitos, että olette seuranneet matkamme etenemistä ja kannustaneet meitä. Täältä St Lucialta saattaa tulla satunnaisia päivityksiä, mutta varsinaisesti blogi jatkuu tammikuun 9. päivä World ARCin käynnistyessä.
 
Executive summary in english:
 
We crossed the finish line on Tuesday 8th at 2.21 pm. St Lucia was visible about two hours before. It was Martti who yelled “land ohoi!” That yell got us all excited. We will finally be at our destination. However, someone commented that it feels strange to go back to “land life” after such an intensive time on board of Mearra. We had strong winds of 12-14 m/s with rain for the last hour and half that added to the excitement of finishing this great adventure. Once on shore we were greeted by local rombunch and a beautiful fruit basket. And guess what we did after that?
 
We continue reflecting the experience. Thank you all for cheering us along the way and following our blog. Please come back on January 9th onward when the World ARC starts. Until we see again!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image