Tunaa ja tunnelmaa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 12 May 2016 05:53
11.5.2016
Sijaintimme 16:44.7S 151:25.5W
 
Viimeinen aamu Bora Boralla valkeni selkeana. Tukevahkon kaurapuuroaamisen jalkeen nostimme ankkurin ja keula kaannettiin kohti Raiateaa. Koska matka oli vahan takaisinpain, niin tuulikin tuli poikkeuksellisesti vastasektorista. Tama ei kuitenkaan lannistanut kotosuomessa kryssimiseen tottunutta miehistoa, vaan ei muuta kuin paatti vastatuulirimmiin ja menoksi. Jukka viritti viela orkit veteen, vaikka ihan vahaan aikaan ei koukkuun olekaan mikaan vonkale iskenyt.
 
Muutaman taidokkaan joskin rauhallisen vendan (vastakaannos) jalkeen ruvettiin lahestymaan Raiateaa suojaavan riutan aukkoa, ja samalla kuului kalastusharvelista kauan odotettu jarrun kirskunta. Ja siellahan oli pieni (8kg) mutta sinnikas tonnikala odottamassa muuntautumistaan Kimmon synttari-illalliseksi.
 
Raiatealla tehtiin ensin nopea stoppi Raiatea Marinan laituriin, jotta vihdoin saatiin aiemmassakin blogissa mainitut kaasupullot jatettya taytettaviksi. Kipparin hoitaessa kaasupulloja, muu miehisto ehti tutustua samassa laiturissa olleisiin amerikkalaispurjehtijoihin, jotka olivat seuraavaksi suuntaamassa Havaijin kautta Alaskaan. Onnea vaan kylmemmille kalastusvesille.
 
Seuraava stoppi olikin sitten tutussa Shellin laiturissa, jossa puolessa tunnissa hoidettiin tankkaus, pyykkien vienti pesulaan, roskat roskikseen ja hotellien tsekkaus tuleville öille. Viela maili etelaan ja Mearra oli ankkurissa pienen saaren kupeessa, josta samantien suunnattiin jollalla rantaan syomaan alkupaloja & juomaan kevyet mutta hyvin ansaitut synttarishampanjat. Tunnelmaa entisestaan kohottamaan sytytettiin motun valkoiselle hiekalle kokko, jota ei kuitenkaan voitu paalle tulleen sadepilven takia jaada koko illaksi ihastelemaan.
 
Tätä kirjoitettaessa on dinnerointi paassyt parhaaseen vauhtiin ja se tapahtuukin taysin poikkeuksellisesti Mearran sisatiloissa. Alkuruokana varmasti tuoretta sashimia ja paaruuaksi kevyesti pannulla kaynytta tonnikalafileeta. Kahdeksan kilon tonnikala onkin nakojaan juuri sopiva seitseman hengen illallinen. Stay tunad,
 
 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image