Luolasukellusta Vava'ulla

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 6 Jun 2016 06:52
 
6.6.2016
Sijaintimme 18:41.9S 174:01.8W

 

Sunnuntai-iltana päätimme vielä siirtyä takaisin Kapa-Islandin laguuniin. Suunnitelmissa oli käydä illallisella Itävaltalaisen start up yrittäjän kymmenen hengen boutique resortissa. Matka illallispaikkaan kulki todella mutaista ja epämääräistä tieksi kutsuttua polkua pitkin ja aikaa tähän haikkaukseen kului runsaat parikymmentä minuuttia. Rämpiminen viidakossa oli vaivansa arvoinen, sillä satakunta metriä ennen paikkaa omistaja olikin jo odottamassa sekä opastamassa meitä viimeiset kiemuraiset metrit kohteelle. Itse resortissa ei sitten meidän lisäksi ollut ketään muuta kuin Hervig Meerschmidt niminen omistaja ja Marcus-kokki, joka loihti meille todella maukkaan parrot fish dinnerin. Hervigin oma tarina oli myös vertaansa vailla, hän oli jostain hämärän peittoon jääneestä syystä hankkinut paikan noin vuosi sitten ja tällä hetkellä kausi oli juuri alkamaisillaan. Päävetonaulana heinä – lokakuun aikana ovat valaat, jotka tulevat uiskentelemaan aivan hänen rantaansa.

Maanantai päätettiin pyhittää snorklailulle. Kohteena oli Tongan ykkösluolat, Mariner’s ja Swallow’s Cavet etunenässä. Sanoin on vaikea kuvata paikkojen ainutlaatuisuutta, mutta toivottavasti alla olevat kuvat antavat edes vähän vinkkiä. Mielenkiintoisin kohde oli kallion sisällä ollut luola, johon piti sukeltaa vedenalaisesta aukosta sisään, sitten nelisen metriä vaakasukellusta eteenpäin, jonka jälkeen päättyi rantakallion sisällä olevaan onkaloon. Onkalo oli pinta-alaltaan muutamia kymmeniä neliömetrejä ja happea sinne ilmeisesti tuli laskuveden aikana maininkien avustamana. Onneksi paikalle osui myös eteläafrikkalainen selvästi sukellusta ennenkin harrastanut kaveri, joka auliisti jakoi ohjeita, miten luolan sisään on helpointa sukeltaa.

Mearra Neidalla kaikki hyvin!

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image