Suomi 98v 16:01.3N 55:00.4W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 6 Dec 2015 17:13
Pari paivaa radiohiljaisudessa elanyt Mearran miehisto/naisisto on elossa! Erinomaista Itsenaisyyspaivaa koko blogiamme seuraavalle kansakunnalle. Tata kirjoitettaessa juhlinta aluksessa on vasta alkamassa. Miehiston heratys tehtiin poikkeuksellisesti jo klo 7.30 auringon noustessa. Radion Sinfoniaorkesterin soittamana Finlandia herkisti miehiston aarimmilleen. Mita paivan aikana seuraakaan ohjelmassa, ehka ylioppilaiden soihtukulkue...
 
Radiohiljaisuudelle ei ole suurempaa syyta kuin vakava purjehdus. Parin viime yon aikana keli on ollut kovahko ja unet joukolla vahissa. Nainpa ollen juttujen taso on zombi-miehistossa noussut sille tasolle, etta painokelpoisia muistiinpanoja on tehty aikalailla vahan.
 
Perjantai illan kohokohta oli kuitenkin miehiston eraan jasenen aatelointi: kuuden insinoorin (siis diplomi-insinoorin ja tohtorin) kondensaatiopisteessa Leena H on osoittautunut vahvaa potentiaalia tekniselle uralle. Hanelta on myos loytynyt tarvittavaa tilannetajua teekkarihuumorin kyllastamassa ilman alassa. Naimpa ollen hanelle myonnettiin veneen insinooripopulaation paatoksella “”Kunniateekkari”-arvonimi. Tiettavasti kyseinen arvonimi on myonnetty Suomessa vain kerran aikaisemmin, Otaniemen Ossille. Kunniakirjan saatesanoissa todetaan perusteina: “osoituksena kohtuullisesta kyvysta nauttia teekkarihuumorista seka orastavasta kyvysta ymmartaa insinoorin sielunelamaa laajemminkin”.
 
Lauantai iltana miehisto herkistyikin korkeamman tason pohdintaan. Kohtuullisen tyyni iltahetki ja fantastisen kirkas tahtitaivas innoitti kapteenin luennoimaan aiheesta “universumin alkurajahdyksesta galaktiseen hyperavaruuteen”. Taman alustuksen pohjalta miehisto pohti ymmarrrettavia maaritelmia elaman vaikeille asioille ja termeille, kuten sielu, psyyke, jumala, tuonpuoleinen, jne...  Ehka olemme olleet liian kauan merella. Toisaalta osoitimme itsellemme, etta olemme olleet riittavan kauan samassa kapselissa, paasseet samalle aaltopituudelle ja nain valmiudessa avaamaan syvempiakin tuntojamme toisille. Sita kai kutsutaan tiimihengeksi.
 
Nyt maaliin on matkaa 350 mailia, ja vakavasti seurattavista kilpalijoista kaksi, Taistealai ja Milanto, ovat lahes huutoetaisyydella. Kumpikaan vene ei ole meidan luokassa,jossa siis haamottaa kakkossija, mutta tassa onkin kysessa maine ja kunnia: Milanton kippari on italiaano Valerio Bardi, vanha tuttu Antigua purjehdusreissulta, joka on ylittanyt Atlantin 12 kertaa. Taistealain kipparina on saaguru Chris Tibbs, kisan kokenein kippari, vyon alla 600.000 mailia ja parisenkymmenta Atlantti retkea. Ehka ajamme spinnulla Linnan juhlienkin aikana...